Breaking News

A Könyvmolyképző hozza az újabb Rómeó és Júlia feldolgozást, amiből sorozat is készült!

A Könyvmolyképző webshopjába felkerült egy új kötet, amit nyárra ígérnek.

A Vörös Pöttyöt kapott Elátkozott szerelmesek egy Rómeó és Júlia retelling, ami akár már ismerős is lehet, hiszen ez szolgált a Still Star-Crossed címen megjelent sorozathoz, amit a Grace klinika írónője, Shonda Rhimes jegyzett.




A sorozatról többször is írtam korábban, például ITT, ahol az első előzetest is megtaláljátok.

Magyar borítót egyelőre nem kaptunk, de a magam részéről remélem, hogy eltérnek a kintitől, mert bár nem tragikus, de nem is túl ötletes:


Bár tévésorozatos borítónak sem örülnék - igaz, erre valószínűleg az esély is kevés, ugyanis egyelőre hozzánk nem hozták be a sorozatot.

És akkor jöjjön a fülszöveg:

Bár Rómeó és Júlia halálával „borús béke” köszönt Veronára, a Montague-k és Capuletek közötti ősi viszály ismét kiújul – alig telik el két hét, és a két ház tagjai ismét a nyílt utcán csapnak össze.
Escalus herceg az újabb „patvarkodó viszály” láttán úgy dönt, hogy a két tehetős család kibékítése csakis egy Capulet és egy Montague házassága révén lehetséges. A Montague-házból az elhunyt barátját gyászoló agglegényre, Benvolióra esik a választása, a kiszemelt ara pedig a Capulet-ház Rozalinja, Rómeó egykori szerelme. A fiatalok megboldogult unokatestvéreikkel ellentétben nem táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt, ám a közös cél – hogy oltár elé járulás nélkül véget vessenek a városban dúló viszálynak – egyesíti őket. Csakhogy Rómeóhoz és Júliához hasonlóan Rozalin, Benvolio és a herceg számára is hamar világossá válik, hogy a békéhez vezető út nehézségekkel van kikövezve, és hogy Veronában a legváratlanabb helyeken sarjadhat szerelem.
Titkos találkák, romantika, a család becsületéért vívott párbajok – e sodró lendületű történet méltó tisztelgés Shakespeare előtt.

Nincsenek megjegyzések