Breaking News

Tudtad? A Cinder NaNoWriMo regény! {Blogturné}

Marissa Meyer: Cinder

A blogturnéról






Marissa Meyer Holdbéli krónikák sorozata immáron a Könyvmolyképző Kiadó Vörös Pöttyös sorozatában jelenik meg, felújított kiadásban, extra novellával! Hamupipőke feldolgozásból ilyet még nem olvastál, ezt garantáljuk! Ahogy az eredeti fülszöveg is írja: ez nem az a tündérmese, amit már ismersz, de olyan, amit sosem fogsz elfelejteni.
Tarts hát velünk blogturnénkon Te is Új-Pekingbe, hogy megismerd Cinder és a többiek kalandjait! Ha pedig ügyesen játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 448
Fordító: Bujdosó István, a novellát fordította: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574804
Sorozat: Holdbéli krónikák 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Egy modern, erős Hamupipőkének is lehet szüksége támaszra!

Új-Peking zajos utcáin emberek és androidok tömege hömpölyög. A népességet borzalmas járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdbéliek figyelik őket, várnak, hogy lecsaphassanak. Senki sem tudja, hogy a Föld sorsa egyetlen lányon múlik…

Cinder, a tehetséges műszerészlány másodrangú állampolgár. A múltja titkokkal teli, a mostohaanyja egyre csak korholja, ráadásul őt hibáztatják a mostohahúga megbetegedéséért is. Csakhogy Cinder élete idővel összefonódik a jóképű Kai hercegével, és hirtelen egy világokon átívelő, vad csatározás, intrikák kellős közepén találja magát. Ráadásul közben tiltott szerelem lobban lángra a szívében.
A kötelesség és a szabadság, a hűség és az árulás között őrlődve kénytelen kideríteni az igazat a múltjáról, hogy megvédhesse a világát.
Olyan titkok közepette, melyekért mások ölni is tudnának.

A modern hamupipőke történet főhőse okos és leleményes, a tétek magasak. Vajon sikerül megőriznie a szívét?

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8404_cinder-20181015_095848.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Marissa Meyer és a NaNoWriMo


Hogyan máshogy kezdhetnénk a blogturnét, mint hogy írjunk kicsit a Cinder születési körülményeiről?

A National Novel Writing Month, vagyis röviden NaNoWriMo egy amerikai kezdeményezés, aminek a lényege, hogy egy hónap leforgása alatt megírjunk egy regényt. A pláne pedig az, hogy mindezt sokan csinálják egyszerre! Ez a bizonyos hónap a november, így tehát hamarosan indul az idei kör. Ilyenkor nagyon sokan kezdenek neki a saját regényüknek, hiszen remek motivációt jelent, hasznos eszközöket nyújtanak az íráshoz, és folyamatosan bedobnak mindenféle jó tanácsot, trükköt, biztatást a résztvevőknek. A cél: írni, írni, írni - szerkesztés nélkül, az írás öröméért.

Nem tudom, hányan tudjátok, de Marissa Meyer Cinder című regénye is a NaNoWriMo keretében íródott!

Ahogy Marissa Meyer írta:

"Mindig is író akartam lenni, már egészen kis koromtól fogva. A tinédzser éveimben különösen úgy éreztem, ez nem csak egy álom, hanem egy mindent felemésztő szükséglet - szükségem volt rá, hogy író legyek, szükségem volt rá, hogy kiadjanak, és szükségem volt rá, hogy tudjam, milyen érzés viszontlátni a nevem egy könyv borítóján. De egy ilyen álommal nagy nyomás nehezedik rád. Eltereli a figyelmed, hogy elég "jó" legyél, hogy "eladható" légy. Nehéz elfelejteni az írás és a történetmesélés tiszta örömét, amikor csak az foglalkoztat, hogy kiadjanak. Amikor felfedeztem a NaNoWriMo-t a húszas évem elején, olyan volt, mintha engedélyeztem volna magamnak harminc napot, amikor NEM AGGÓDTAM MIATTA. Csak írtam, és élveztem, és végre emlékeztem, miért is lett ez az álom. Nem azért, hogy kiadjanak, hanem hogy kifejezzem magam a történetekben, amiket szeretek és amiket el akartam mesélni.

Úgyhogy hálás vagyok, hogy a NaNo visszahúzott erre a helyre, és szerintem minden írónek fontos, akár feltörekvő, akár már publikált, hogy időnként emlékeztessék rá, mennyire szereti is ezt csinálni. Köszönet a NaNo-nak, hogy erre emlékezteti az írókat minden novemberben egy teljes hónapon át."

Marissa Meyer azóta is aktívan része a kezdeményezésnek, nem csak aktív résztvevőként, hanem támogatóként is: a feltörekvő szerzőknek ad tanácsokat. 

Ennek keretében készült is vele egy interjú a NaNo-s csapattal. Íme:

Mi a kapcsolat a NaNoWriMo és a Cinder között?
A Holdbéli krónikák első három része mind NaNoWriMo regényekként kezdték. Igazából mindháromnak az első változata egyetlen NaNoWriMo alatt készült. 2008 volt és hallottam egy versenyről, miszerint a novemberben a legtöbb szót "papírra vető" Seattle-környéki szerző kisebb szerepet kap a Star Trek aktuális részében. Mivel geek is voltam és krónikus túlteljesítő is, tudtam, hogy adnom kell neki egy esélyt, úgyhogy egy helyett rögtön az első három regény első változatát megírtam. A végeredményem 150.011 szó volt. Sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt (harmadik lettem!), de legalább három regénnyel zártam és nagyon izgatott lettem.

Hogy találtál rá a NaNoWriMo-ra, és mi győzött meg róla, hogy részt vegyél?
Éveken keresztül írtam egy Sailor Moon fanfictiont, és egy decemberben eldöntöttem, hogy elkezdem a blogomon közzétenni, pontosan hány szót írtam aznap, mintegy motivációként. Egy barátom kommentelt, milyen kár, hogy épp elmulasztottam a NaNoWriMo-t, én meg csak néztem, az mi a fene. Úgyhogy átvezetett az oldalatokra és rögtön elkezdtem várakozni a következő novemberre, amikor én is csatlakozhattam az ünnephez. (Két NaNo-ban vettem részt és fejeztem be, mielőtt eljutottam ahhoz, amiben a Cindert írtam.)

Mennyire volt kész a könyved, mire az esemény véget ért?
Befejeztem az első vázlatot, meg még valamennyit. A Cinder olyan 70.000 szó környékén volt, a második regény 50.000 környékén, a harmadikból pedig 30.000 szót értem el. De persze mindhárom regényt az elejétől újra kellett kezdenem az újragondolásnál - ami részemről teljesen rendben volt. Lehet, hogy semmi igazán használhatóval nem fejezem be rögtön a NaNoWriMo-t, de mindig kapok egy részletes térképet a követendő útról.


Nem tudom, Ti mit gondoltok, de szerintem ez nem semmi teljesítmény. És ha valakinek szimpatikus a kezdeményezés, ne feledjétek - még a most novemberi is bátran bele lehet vágni!

Nyereményjáték


A Cinder nem titkoltan Hapupipőke feldolgozás, ahogy ezt már a blogturnénk felvezetőjében is olvashattátok. Ennek örömére merüljünk el a Hampipőke feldolgozások világában!
Minden állomáson egy jelenetfotót találtok valamilyen filmből, ami részben vagy egészben Hamupipőke-feldolgozás, vagy legalábbis merített Hamupipőke történetéből. 
A feladat egyszerű: írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba a filmek címét! (Angol és magyar címet is elfogadunk.)

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


10.25 - Deszy könyvajánlója - EXTRA
10.26 - CBooks - Értékelés
10.27 - Deszy könyvajánlója - Értékelés
10.28 - Nem félünk a könyvektől - Értékelés
10.29 - Kelly & Lupi olvas - EXTRA
10.30 - Hagyjatok! Olvasok! - EXTRA
10.31 - Sorok között blog - EXTRA
11.01 - Függővég - EXTRA
11.02 - Hagyjatok! Olvasok! - Értékelés
11.03 - Nem félünk a könyvektől - EXTRA

Nincsenek megjegyzések