Breaking News

A Disney rebootolni akarja a Karib-tenger kalózait!

Nekem nincs gondom a feldolgozásokkal, nagyon kevés olyan dolog van, amit annyira "szentnek" tartok, hogy ne tudjam elképzelni, hogy új változatok készüljenek belőle.




Viszont Hollywood mostani újraforgatási mániája már valóban kezd beteg szinteket ölteni, és nem igazán értem, hogy viszonylag fiatal, és sikeres filmekből miért kell új változatokat készíteni.

A legutóbbi hírek szerint a Karib-tenger kalózait tervezi rebootolni a Disney! Sőt, már a projekt szerzői is megvannak, a Deadpoolt is jegyző Rhett Reese és Paul Wernick személyében.

A kalózos kaland szerintem már így is hosszabbra nyúlt, mint kellett volna, és már a legkeményebb rajongók is úgy érezték, ez már bizony nem az igazi. A bevétel még így se volt rossz, az ötödik film 894 millió dollárt kaszált világszinten - ám a korábbi sikertől azért elmaradt a kasszáknál is. 

Az új változatban Jerry Bruckheimer producer maradna, de rajta kívül nagyjából mindenkitől búcsút vehetünk az eredeti gárdából - igen, Jack Sparrowtól, azaz Johnny Depptől is. 

Ez egyrészt bátor húzás, hiszen legyünk őszinték, bármilyen egyedi, vicces és zseniális volt is Jack Sparrow az első filmben, és még nagyjából érdekes a második-harmadik filmben, úgy vált a karakter egyre unalmasabbá, és Johnny Depp sem volt elég, hogy új tüzet leheljen az ikonikus szereplőbe. Ezzel együtt tény, hogy rá húzták fel a franchise-ot, és kérdés, vajon hogyan működik majd nélküle egy Karib-tenger kalózai film. 

A magam részéről megvannak a kételyeim. Ti mit szóltok?

Nincsenek megjegyzések