Breaking News

Hallgasd meg az Énekesmadarak és kígyók balladája dalait!

Az éhezők viadala trilógiában is fontos szerepet játszottak itt-ott dalok, de a legnagyobb jelentőségük mégis csak az új kötetben, az Énekesmadarak és kígyók balladájában van, több okból is.



Egyrészt fontos Snow mentoráltja, Lucy Gray viadala szempontjából, hiszen az éneklésnek (is) köszönhetően tűnik ki, és lesz esélye arra, hogy támogatókat szerezzen. Másrészt a dalok nagy szerepet játszanak Lucy Gray és Snow kapcsolatában is. Harmadrészt Lucy Gray családja az éneklésből és a dalokból él, ráadásul kiderül, mindegyikük valamilyen balladából kapta a nevét. Negyedrészt pedig - és talán ez a legizgibb - a dalok szépen összekötik az eredeti trilógiát az új kötettel.

Annak idején a régi dalokból számtalan rajongói feldolgozás készült, így természetesen a mostaniaknál is ez történt.

Én most egy lány, Maiah Wynne változatait hozom nektek, mert nagyon tetszenek - de később, ha szeretnétek, vadászok még másoktól is feldolgozásokat.

Maiah 3 dalt dolgozott fel: azt, amelyiket Lucy Gray az Aratáson énekelt, azt, amelyiket az állatkertben és végül azt, ami az ő dala. (Kicsit hiányolom a Snow-nak írt dalt, de remélem, az is felkerül majd. Ha igen, hozom majd azt is.)

Következzenek hát a dalok!

(És hogy egy kis helyzetjelentést is adjak: nagyon remélem, hogy hétvégén érkezik a teljes értékelésem a könyvről.)









Nincsenek megjegyzések