Breaking News

Végre a Könyvmolyképző is foglalkozik e-könyvekkel!

Az évek során rengetegszer került el a téma a Könyvmolyképző háza táján, hogy nem terveznek-e belevágni az e-könyv kiadásba is. 

A válasz általában az volt, hogy foglalkoztatja őket a téma, de egyelőre nincs meg hozzá az infrastruktúra.



Nos, úgy tűnik, még egy dolgot felírhatunk pozitív fejleményként a koronavírus-helyzetből fakadóan: a Könyvmolyképző ugyanis végre elindította az e-book szolgáltatását, aminek a kiépítésére valószínűleg a pandémia adott időt és lehetőséget. 

Fontos megjegyezni az e-könyvek kapcsán, hogy a terjedésüket az is lassítja, hogy jelenleg a magyar állam nem ismeri el őket "rendes" könyvként, így az e-könyvekre nem vonatkozik a nyomtatott könyvekre érvényes csökkentett, 5%-os ÁFA - az e-könyvek piacán továbbra is 27% ÁFA fizetendő, azaz a könyv árának több mint negyedét az ÁFA teszi ki. 

Na de vissza a Könyvmolyképzőre!

Az e-book piacra ugrást egy hatásos akcióval indítják, most akár 51% kedvezménnyel szerezhetőek be az e-könyveik IDE KATTINTVA.




A kínálat nem fedi le a kiadó teljes kínálatát (ennek oka lehet az, hogy most indultak, de akár az is, hogy nem mindegyik könyv e-book jogaival rendelkeznek - ezekre ugyanis külön szerződni kell a jogtulajdonossal), de azért 21 oldalnyi könyvet szedtek össze, ami elég szép mennyiség.

Külön öröm lehet, hogy a kínálatban ugyanúgy megtalálhatóak az újdonságok, mint a régi kötetek, így az új Mara Dyer, a Robbie, a Barátod, Carter is már most beszerezhetőek e-könyv formában. És persze olyan sikersorozatok is, mint az Árnyvadász Krónikák, az Üvegtrón, a Royal fiúk... Ráadásul egy sor olyan könyv is van, ami jelenleg nyomtatott formában nem kapható a webshopban, így viszont igen. 

Ami az árakat illeti, azok valamelyest alacsonyabbak, mint a nyomtatott könyvek árai, de azért ahogy az a hazai könyvpiacon általában lenni szokott, senki se számoljon olyan alacsony árakkal, mint amilyenekkel időnként az Amazonon találkozni. Egyrészt a kisebb piac, másrészt például az előbb emlegetett 27%-os ÁFA erre sajnos nagyon úgy tűnik, kevésbé ad lehetőséget.

Ezzel együtt én azért reménykedek, hogy időnként itt is robbannak majd nagy akciók, esetleg ajándék ingyenes kötetek is itt-ott, illetve az is határozottan pozitív fejlemény, hogy ha valaki egy régóta áhított sorozatfolytatást "mostazonnal" olvasni akar, nem kell megvárnia a nyomtatott megjelenést, rögtön beszerezheti és azonnal olvashatja a könyvet e-könyves formában.


Nincsenek megjegyzések