Breaking News

8 életbölcsesség a Velünk véget érből

Colleen Hoover mindig képes csodálatosat alkotni és mindig eredeti történeteket elmesélni, új eszközökkel, új ötletekkel. 

A Velünk véget ér talán az eddigi legdrámaibb könyve, ami a családon belüli erőszak témakörét járja körül. Talán nem véletlen, hogy ennyi életet és életigazságot sikerült sűrítenie a könyvbe, tekintve, hogy részben a saját életéből merítette az ihletet. (Erről bővebben a könyvben olvashattok, az írónő maga meséli el a kapcsolatot.)

Most összeszedtem 8 olyan idézetet a könyvből, amit érdemes elraktározni.





"Mindenki követ el hibákat. Az ember jellemét nem a hibái határozzák meg, hanem az, hogy tanul-e ezekből a hibákból, vagy csak kifogásokat keres rájuk."


"Rossz emberek nem léteznek. Mind csak emberek vagyunk, akik néha csinálunk rossz dolgokat."


"Úgy érzem, mindenki megjátssza önmagát, közben pedig a lelkünk mélyén mind egyformán elcseszettek vagyunk. Csak egyesek ezt ügyesebben titkolják, mint mások."


"Nem sokan vannak, akik elég bátrak hozzá, hogy kimondják, amit gondolnak."


"Képzeljetek el minden embert, akivel életetekben találkoztok. Rengetegen vannak. Hullámokban jönnek, ki-be sodródnak az apállyal meg dagállyal. Egyes hullámok nagyobbak és elsöprőbbek másoknál. Néha a nagy hullámok magukkal hoznak ezt-azt a tenger mélyéből, és ott hagyják őket a parton. A lenyomatok a homokban emlékeztetőül szolgálnak, hogy a hullámok ott jártak jóval azután is, hogy elvonult a dagály."


"Néha könnyebbnek tűnik egyszerűen a kitaposott ösvényt követni ahelyett, hogy szembeszállnánk a félelmeinkkel, és belevetnénk magunkat az ismeretlenbe akkor is, ha egyáltalán nem biztos, hogy talpra fogunk érkezni."


"Te is csak ember vagy. És senki sem bírja el egyedül a saját fájdalmát. Néha meg kell osztanunk másokkal, akik szeretnek bennünket, hogy ne roppanjunk össze a súlya alatt."


"Igen, sírok.
De jobban fogom érezni magam. Ilyen az emberi természet. Be kell gyógyulni a régi sebnek, hogy felkészülhessünk az újabb fejezetre."


A fotó forrása

Nincsenek megjegyzések