Breaking News

Az HBO Max törölte a kínálatából az Elfújta a szélt

Alig két héttel az indulása után az HBO Max úgy döntött, törli a kínálatából az Elfújta a szél filmet. Hiába a filmtörténet egyik legsikeresebb és máig nagyon népszerű filmje ez, a mostani helyzetben az HBO Max mégis úgy döntött, eltávolítják a kínálatból.




Ahogy a stream szolgáltató szóvivője elmondta:

"Az Elfújta a szél a maga idejének terméke és sajnálatos módon olyan etnikai és rasszalapú előítéleteket képvisel, amelyen akkoriban nagyon is gyakoriak voltak az amerikai társadalomban. A rassz alapú megkülönböztetések helytelenek voltak akkor is, és helytelenek ma is, így úgy éreztük, magyarázat és feloldás nélkül felelőtlen lenne fent tartani a kínálatban." 

Őszinte leszek: nekem az ilyen típusú, visszafelé történő cenzúrával vannak problémáim. Elítélhetjük mai szemmel, hogy miket tettek annak idején, ám ettől tény, ami tény, akkoriban ilyen volt a hozzáállás. Tanulhatunk belőle, készíthetünk hozzájuk magyarázó filmeket, jegyzeteket - bár ideális esetben tart olyan szinten a történelemoktatás, hogy erre nincs szükség -, de hogyan tanulunk a múlt hibáiból, ha egyszerűen csak töröljük őket?


FRISS:
A hírek szerint később majd visszatöltik, de valamiféle magyarázó kiegészítéssel, ahol átbeszélik a filmet.

Nincsenek megjegyzések