Breaking News

Kipróbáltam a Harry Potter új "leszedegetős" mobiljátékát

Korábban már írtam róla, hogy a korábbi Harry Potter témájú mobiljátékok után most megérkezett egy újabb változat, ezúttal egy puzzle game - azaz az a fajta, ahol egyforma dolgokból kell leszedegetni hármat, négyet, ötöt. (Így talán tudjátok, miről van szó.)

A játéknál én feliratkoztam az előregisztrációra, így ma kaptam az értesítést, hogy játszhatok!



Mivel stílusában ez a mobiljáték áll hozzám a legközelebb, kíváncsian vártam, milyen lesz majd.

A bejegyzés végén találtok egy sor képernyőfotót a játékról, én pedig nagyjából összefoglalom az eddigi tapasztalataimat.


A játék eleje számomra kissé vontatott volt, mivel elmagyarázza, hogyan kell játszani a játékot - persze ez az extra funkcióknál nem zavar, viszont amikor a mit mivel kell párosítani magyarázatok jöttek, az eléggé unalmassá vált már egy-két kör után, hiszen aki valaha játszott meg ilyen játékot, pontosan tudja, mire számítson. (Aki meg nem, annak sem atomfizika.)

Ezzel együtt az már az elején látszott, hogy a grafika nagyon szép lett.

A játék a könyv jelenetein vezet át, így tehát a Privet Drive-ról indulunk. A játék elején ráadásul házat és pálcát is választhatunk, később pedig lesznek legendás állat társaink is. Nagyon tetszett a jelenet közötti átvezetések is, mindig valamilyen Reggeli próféta cikk segíti a váltást.

A konkrét játéknak nem feltétlenül van köze az adott jelenethez, viszont amit le kell szedegetni, az azért Harry Potter tematikájú. Van, hogy átlátszó kis gömbök gyűjtésével valamilyen varázslatot hozhatunk össze, máskor a csokibékákat kell megzabolázni, vagy éppen repülő kulcsok vannak a segítségünkre.

A fő játékon kívül vannak mindenféle kiegészítő dolgok, amelyekre figyelhetünk: bizonyos funkciók például csak egyes szintek megugrásával válhatóak elérhetővé, vannak kiegészítő küldetések is és azért is extra jutalom jár, ha minden nap belépünk a játékba.

A játékon egyébként a Harry Potter szereplői vezetnek minket végig.

Eddig nekem nagyon tetszik, hozza azt, amit a legtöbb ilyen "leszedős" játék, és bár itt is vannak fizetős segítségek, végre nem volt olyan érzésem, hogy csak akkor tudok értelmesen játszani, ha kicsengetek érte némi pénzt.



















2 megjegyzés:

  1. Deszy kedves,

    Leírod a játék nevét? És Androidra le lehet szedni Google Playből?

    VálaszTörlés