Breaking News

Tökéletes vírusmarketing ötlet a Netflixtől az Enola Holmes kapcsán

Ma debütál az Enola Holmes a Netflixen, ennek örömére pedig szuper kezdeményezést leplezett ma le a Netflix UK.



Enola Holmes - Sherlock háttérbe szorított lánytestvére - tiszteletére szerte az Egyesült Királyságban több szobrot is elhelyeztek híres emberek mellé, amelyekkel a háttérbe szorított lánytestvéreik érdemeire igyekeznek egy kis figyelmet terelni.

A kiindulópont természetesen egy Sherlock szobor volt, mellette Enolával:



Szobrot kapott Frances Dickens is, aki tehetséges zongorista és énekes volt, aki a Royal Academy of Music tanulója volt. Frances olyan tehetséges volt, hogy a Dickens család az ő taníttatását előnyben részesítette Charleséval szemben, mivel csak egyikük tanulmányaira volt pénzük.






Thomas Hardy testvére, Mary szintén magasabb szintű oktatásban részesült, és több évig dolgozott tanárként, végül pedig kineveztk a Piddlehinton Village School igazgatónőjének. Abban az időben ez óriási eredmény volt egy nőnek.





Helena Victoria hercegnő VII. Edward király testvére volt, a brit Vöröskereszt egyik alapító tagja, valamint a Royal British Nurses Association elnöke. Sokat tett az egészségügyben dolgozókért, harcolt, hogy jobb munkakörülmények között dolgozhassanak, magasabb fizetésért.






Maria Anna Mozart tehetségesen játszott csembalón és fortepianón, és turnézott Bécsben és Párizsban is. Mikor Wolfganggal együtt játszottak még fiatalabb korukban, Maria gyakran még magasabb elismerést is kapott, de ahogy idősebbek lettek, a kulturális nyomás miatt nőként nem tudta folytatni karrierjét.




Le a kalappal a Netflix előtt ezért az ötletért, imádom! 

Nincsenek megjegyzések