Breaking News

Újabb YA képregény érkezik magyarul!

Ugyan még mindig csak barátkozom a képregény műfajával, de igazán izgalmas változatokat találtam már eddig is a képregények piacán, és nagy örömmel látom, hogy egyre színesebbé válik a kínálat nálunk is.

Ezúttal egy kinti nagyágyú érkezik a Panel Kalandor gondozásában.



Ahogy írják a sorozat elé:

Már nyomdában van John Allison népszerű webképregényes alkotó Eisner-díjas életszagú sorozatának első kötete. Az EGYETEMRE MENTEM három fiatal lányról szól (Esther, Susan és Daisy), akik most először repülnek ki a családi fészekből és farkasszemet kell nézniük a zord, és kegyetlen élettel. Mindezt rengeteg hétköznapi kihívás, tanulmányi próbatétel és minden a fiatalokra jellemző akadály leküzdésével kell elérniük. A feladat egyszerű: Ideje felnőniük.

A sorozat hangvétele könnyed (műfaját tekintve képregény komédia), a témái mégis komolyak. Allison bámulatos író, aki képes a legnehezebb problémákat is olyan könnyedén feldolgozni, amiből nagyon könnyű erőt meríteni.
A rajzokért a Disney egyik vezető szakija, Lissa Treiman felelt (ő jegyzi a borítót is).

Előrendelni szombat estig lehet, vasárnap a képregényfesztiválon a Dürer kertben már át is vehető, vagy utána az ország bármely pontjára szállítással is igényelhető lesz várhatóan jövő héttől, közvetlenül a kiadótól. Kereskedelmi forgalomba nem fog kerülni.





Fülszöveg:


Susan, ​Esther, és Daisy három hete kezdték meg egyetemi tanulmányaikat, és hamar jó barátnők lettek. Most előstör vannak távol az otthonuktól, és mindhárman szeretnének rátalálni a valódi énjükre, de a félénk fiúk, az útkeresés, az influenza, a nagy rejtélyek, az új-sovinizmus, és persze a tanulás fenyegető réme mellett talán már annak is örülniük kell, ha valahogy kihúzzák tavaszig. Az egyetemi évek mindig a változásról, és a fejlődésről szólnak, de Susan, Esther és Daisy dolgai egy kicsit furcsábban alakulnak az átlagosnál.

Az EGYETEMRE MENTEM 1. kötetét a zseniális webképregény-alkotó, John Allison (Bad Machinery, Scary Go Round) írta és találta ki, a rajzokat pedig a Disney művésze, Lissa Treiman (Minotaar) készítette. A kiadvány a díjnyertes sorozat első négy füzetét tartalmazza.

„Az Egyetemre mentem nem csak zseniális komédia, hanem végtelenül hitelesen mutatja be a szívfájdalmat és az élet kaotikusságát is. Minden képregénynek arra kellene törekednie, hogy ilyen csodálatos, és sokszínű legyen.” – Multiversity

Nincsenek megjegyzések