Breaking News

Újabb feminista tematikájú YA könyv érkezik, a Szex és New York szerzőjétől

A feminista könyvek hírét mindenképp meg kell írnom, és ahogy látom, ebben a könyvben is fontos ez a szál. 

Candece Bushnell a Szex és New York szerzője, Katie Cotugno nevét pedig a Ciceró egy pár éves könyve, a Hogyan ​szeress? miatt ismerhetitek esetleg. Most ketten együtt írtak egy kötetet, ami innen nekem még kétesélyes lehet - bevallom, előbbitől olvastam könyvet, de nem volt felejthetetlen élmény. Viszont ott a Szex és New York is, ami pedig ugye...

Mindenesetre a Csajoknak kötelező a témája miatt mindenképpen lehet valóban kötelező - én legalábbis kíváncsi lettem.

A könyv a LOL+ könyvek sorozatban jelent meg, éppen ma. 




Fülszöveg:

Carrie ​Bradshaw tizenéves hasonmása még nem tudja, milyen a jó szex. Azt azonban igen, hogyan küzdjön a szexizmus ellen. A Szex és New York írójának új nemzetközi sikerkönyve!
Mr. Beckett jóképű, fiatal és sokkal lazább, mint a gimnázium többi tanára. Nem csoda, hogy a gimnáziumban minden lány oda van érte – köztük a jótanuló Marin is, aki igyekszik minden elvárásnak megfelelni, hogy bekerüljön a kiválasztott egyetemre. Amikor azonban Mr. Beckett átlép egy határt és félreérthetetlenül rámozdul Marinra, a lány összezavarodik és megrémül. Úgy érzi, az a helyes, ha jelenti az esetet, de miután a saját barátai és az iskola vezetése sem hisznek neki, Marin úgy dönt, kockára tesz mindent és az iskolaújságon keresztül vág vissza. A Csajoknak kötelező című rovatban kíméletlenül számol be arról, melyik tanár és diák viselkedik megengedhetetlenül a lányokkal, emellett pedig elindít egy feminista könyvklubot is. Nagy meglepetésére olyan szövetségesekre talál végül, akikre nem számított: mellé áll például a suli legnagyobb „pasizógépe” és egy csendes sportoló srác, aki nem igazán tűnik lángésznek.
Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno közös regénye egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet. 

Nincsenek megjegyzések