Breaking News

Megvan, ki alakítja majd Wentworth kapitányt a Netflix Meggyőző érvek adaptációjában

Én eddig bizakodó voltam a Netflix Meggyőző érvek adaptációja kapcsán, de a legfrissebb adaptációs hírek eléggé elbizonytalanítottak, bevallom őszintén.

Ma több szereplőről is lehullt a lepel, köztük arról is, ki alakítja majd Wentworth-t, a férfi főszereplőt.

Lemaradóknak: Anne Elliot szerepében A szürke ötven árnyalata sztárját Dakota Johnsont láthatjuk majd, Mr. Elliot pedig a Crazy Rich Asians főszereplő Henry Goldingot.

Utóbbi eléggé feladta a leckét a jóképű Wentworth megtalálásához - és nem is sikerült megugrani.

Wentworth szerepét Cosmo Jarvis (Lady Macbeth) kapta. És hát... nekem sajnos nagyon nem, pedig ha valakinek a castingja fontos, akkor az a férfi főszereplőé - persze a női mellett.




Rajta kívül szerepet kapott a filmben Suki Waterhouse (The Divergent Series: Insurgent), az Oscar-jelölt Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?) és a BAFTA jelölt Nikki Amuka-Bird (NW) is.



A könyv fülszövege:

Anne Elliot huszonhét éves korára már beletörődött, hogy körülményei a vénlányok sorsára kárhoztatják. Annak idején családja és barátai lebeszélték arról, hogy egy bizonytalan jövőjű, összeköttetések híján csak saját tehetségére utalt fiatal tengerésztiszt felesége legyen. Az egykori szerelmesek nyolc év után találkoznak ismét, véletlenül. Wentworth kapitány azóta fényes pályát futott be, meggazdagodott, s most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet – csak Anne Elliot nem…

A Meggyõzõ érvek nem pusztán az utolsó, hanem a legérettebb és számtalan kritikusa és olvasója által a legjobbnak tartott Austen-regény.


Egyébként két másik Meggyőző érvek adaptáció is készül, illetve készült a közelmúltban, egy kosztümös és egy modernizált változat. Illetve van egy harmadik is, amiről keveset tudunk, de elvileg a CW is tervez egy Jane Austen antológiasorozatot.
Az én jelenlegi kedvenc adaptációmról nem is olyan régen írtam a Kosztümös Kalandok rovatban.

A magam részéről nagyon örülök, hogy elkezdtek foglalkozni ezzel a sztorival is, mert a Büszkeség és balítélet és az Emma az elmúlt években egy sor feldolgozást kapott, de a Meggyőző érvek mindig valahogy mostohagyerek maradt, pedig nekem talán a kedvencem Austen regényei közül.

1 megjegyzés:

  1. Hát ez az új Wentworth kapitány remélem összekapja magát valahogy, vagy legalábbis kap jó erős retust, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy rossz drogos....

    VálaszTörlés