Breaking News

Újabb adaptáció készül Jane Austen Meggyőző érvek című könyvéből

A Meggyőző érvek nekem talán a kedvenc Jane Austen regényem. Persze, persze, ott a Büszkeség és balítélet, amit imádok. De a Meggyőző érvek második esély sztorija, az a csendes elfogadás, ami Anne Elliot sajátja, a realitásérzés - ezek nekem nagyon bejönnek a Meggyőző érvekben.

Sok-sok második esély sztori hivatkozik is rá, nem véletlenül. Nekem talán a legemlékezetesebb ezek közül a Ház a tónál hivatkozása a könyvre.

Na de miért hozom ezt most szóba?

Azért, mert végre újabb adaptációt kapunk belőle!

Jane Austen műveiből gyakorlatilag folyamatosan készülnek feldolgozások, de valahogy a Meggyőző érvek ebben a tekintetben is a sor végén kullog - talán pont azért, mert sokkal realistább, a hősnő pedig nem olyan energetikus, vibráló és optimista, mint mondjuk a Büszkeség és balítélet esetében.

Na de vissza a készülő adaptáciáóra:

A Fox Searchlight készíti az új adaptációt, a forgatókönyvet Jessica Swale jegyzi, a rendező pedig Mahalia Belo lesz.

És már főszereplőnk is van, Anne-t az Emmy-jelölt Sarah Snook alakíthatja majd.


 

Fülszöveg:

Anne Elliot huszonhét éves korára már beletörődött, hogy körülményei a vénlányok sorsára kárhoztatják. Annak idején családja és barátai lebeszélték arról, hogy egy bizonytalan jövőjű, összeköttetések híján csak saját tehetségére utalt fiatal tengerésztiszt felesége legyen. Az egykori szerelmesek nyolc év után találkoznak ismét, véletlenül. Wentworth kapitány azóta fényes pályát futott be, meggazdagodott, s most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet – csak Anne Elliot nem…

A Meggyõzõ érvek nem pusztán az utolsó, hanem a legérettebb és számtalan kritikusa és olvasója által a legjobbnak tartott Austen-regény.


Ha esetleg valaki nem bírja kivárni, és még nem látta a legutóbbi változatot, szívből ajánlom megnézésre. Az előzetese:


Nincsenek megjegyzések