Breaking News

KÜLFÖLDI BORÍTÓK - To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete


 
Újabb külföldi borítókkal érkezem, ezúttal a To Kill a Kingdom borítóival, ugyanis a múltkor ez a könyv volt A Párválasztó után a második a szavazáson, amiben megkérdeztem, miről olvasnátok szívesen borítós posztot. 

Csapjunk is bele!


A Könyvmolyképző ennek a könyvnek az esetében is átvette az eredeti borítót, amin a víz, a polipkarok és a tőr a hangsúlyosak.




Ami a többi nemzet borítóit illeti, elég bátran rugaszkodtak el az eredetitől mind stílusra, mind fő elemekre gondolva. 

A bolgárok például a víz mellé egy csónakot választottak, amit vér vesz körül - és egy szirén árnyát is láthatjuk a tengerben. Elég baljós borító, és bevallom, nekem nem sok YA érzésem van tőle.




Az indonéz borító esetében szintén a tenger, vagyis inkább a tenger színe a háttérszín, a kékkel és a fehérrel dolgoztak. Itt sok szimbólum megjelenik, van itt tőr, hajó, korona, szirén... de mindent csak sziluettként láthatunk, egyáltalán nem olyan realisztikusak ezek az elemek, mint az előző két borító esetében. 



A németek is saját borítót terveztek, mint ahogyan azt általában teszik. Az ő borítójukon egy arcot láthatunk, ami abból a szempontból kissé meglepő, hogy senki más nem választott arcképes borítót. Így a színvilág is sokkal melegebb, uralkodóak a vörös és a napcsókolta bőr színe, emellett egy kis zöldet kapunk - egy kagylóval.




Az olasz borító rájuk jellemző módon sötét, konkrétan fekete, arany díszítéssel. A hangsúlyos elem itt is egy arc lenne, de nem fotórealisztikus, hanem illusztráció - de ez is elvész az egészen szörnyszerű ábrázolás miatt. 
A háttérben azért a fekete alapon láthatunk halványan még sziréneket.




Az ukrán borító esetében nagyon egyértelműen felismerhetően stock fotóval dolgoztak, és eléggé általánosságban gondolkoztak - ez egy kardos borító, bár a háttérben legalább megjelenik a tenger motívum, a vörös színtől pedig van egy kis harcos-baljós-véres érzés.



Nincsenek megjegyzések