Breaking News

Adaptáció készül Leigh Bardugo újabb könyvéből - a minap nyilatkozott is róla!

Még 2019-ben érkezett a hír, hogy versenyszituációban végül az Amazon Studios szerezte meg Leigh Bardugo új, felnőtt könyvének, a Ninth House-nak a tévésorozatos jogait.

Tehát a könyvből tévésorozat lesz, és az író ki is veszi a részét a projektből: ő írja az adaptációt és executive producer is lesz. Mellette executive producer lesz még Pouya Shahbazian, aki a Divergent filmeken, a Love, Simon filmen és Victor sorozaton is dolgozott, az Árnyék és csont sorozat is a listáján szerepel, valamint dolgozik a készülő Párválasztó adaptáción is. És ha már készülő projektek: részt vesz a The Grace Year (múlt héten olvastam és értékeltem) és a Vörös Királynő adaptálásában is - szóval igazi YA rajongóval van dolgunk.



Bardugo így nyilatkozott a napokban: "Én már a következő projektemre fókuszálok, a Ninth House című könyvem adaptációjára. Bízom a Netflixben, hogy keményen dolgoznak majd, és elhozzák azt a fanservice-t, amit a Darklina rajongók akarnak."

Úgyhogy bizony készül az adaptáció!

A kötet egy új duológia első kötete, amiben az írónő a titkos társaságok és az okkult világába kalauzolja az olvasót, méghozzá egy meglepő szereplő szemszögéből.




A fülszöveg:

Galaxy "Alex" Stern a Yale gólyái között igazi kívülálló. Los Angeles külkerületében nevelte fel hippi anyja, az iskolából korán kibukott, bekerült a drogkereskedő pasik világába, a halott melókéba és még sokkal-sokkal rosszabbat is átélt. 20 éves korára ő az egyetlen túlélője egy borzalmas, megoldatlan többször gyilkosságnak. Néhányan úgy gondolhatják, eldobta magától az életet. De a kórházi ágyán Alexnek második lehetőséget kínálnak: járjon teljes ösztöndíjjal a világ egyik legnagyobb presztízsű egyetemére. De vajon hol a csapda? Miért pont ő? Alex válaszok után kutatva érkezik New Haven-be, ahol is rejtélyes támogatója azt kéri tőle, figyelte a Yale titkos társaságainak életét. Nyolc ablaktalan kriptájuk jól ismert a gazdagok és hatalmasok körében, állandóan kísértik őket, a kiemelt politikusoktól kezdve egészen a Wall Street legnagyobb játékosaiig. De az okkult tevékenységeik még baljósabbak és még különlegesebbek, mint azt bármelyik paranoiás elképzelni merte. Tiltott mágiával játszadoznak. Holtakat támasztanak fel. És néha az élők is a zsákmányukká válnak. 

Nincsenek megjegyzések