Breaking News

Itt vannak az első jelenetfotók a Netflix Meggyőző érvek adaptációjából

Már többször írtam róla, hogy a Netflix új adaptációt készít Jane Austen Meggyőző érvek című regényéből, amit azzal futtattak, hogy "modern" adaptáció lesz - az viszont egészen mostanáig nem derült ki, hogy ez egy modern megközelítésű kosztümös filmet, vagy egy teljesen modern feldolgozást jelent.

A most érkezett első jelenetfotók alapján előbbit!

Lemaradóknak: Anne Elliot szerepében A szürke ötven árnyalata sztárját Dakota Johnsont láthatjuk majd, Mr. Elliot pedig a Crazy Rich Asians főszereplő Henry Goldingot, Wentworth szerepét pedig Cosmo Jarvis (Lady Macbeth) kapta.

Az új fotókon őket láthatjuk:






A könyv fülszövege:

Anne Elliot huszonhét éves korára már beletörődött, hogy körülményei a vénlányok sorsára kárhoztatják. Annak idején családja és barátai lebeszélték arról, hogy egy bizonytalan jövőjű, összeköttetések híján csak saját tehetségére utalt fiatal tengerésztiszt felesége legyen. Az egykori szerelmesek nyolc év után találkoznak ismét, véletlenül. Wentworth kapitány azóta fényes pályát futott be, meggazdagodott, s most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet – csak Anne Elliot nem…

A Meggyõzõ érvek nem pusztán az utolsó, hanem a legérettebb és számtalan kritikusa és olvasója által a legjobbnak tartott Austen-regény.


Egyébként két másik Meggyőző érvek adaptáció is készül, illetve készült a közelmúltban, egy kosztümös és egy modernizált változat. Illetve van egy harmadik is, amiről keveset tudunk, de elvileg a CW is tervez egy Jane Austen antológiasorozatot.
Az én jelenlegi kedvenc adaptációmról nem is olyan régen írtam a Kosztümös Kalandok rovatban.

A magam részéről nagyon örülök, hogy elkezdtek foglalkozni ezzel a sztorival is, mert a Büszkeség és balítélet és az Emma az elmúlt években egy sor feldolgozást kapott, de a Meggyőző érvek mindig valahogy mostohagyerek maradt, pedig nekem talán a kedvencem Austen regényei közül.

Nincsenek megjegyzések