Breaking News

Az idei legjobb könyv díj nyertesei a Goodreads szerint...

Sziasztok!

A Goodreadsen minden évben zajlik egy szavazás, ahol is az olvasók dönthetik el, szerintünk mely könyvek voltak a legjobbak az adott évben. 


Szerencsére a versengés több kategóriában zajlik, de a döntés még így is nagyon nehéz szokott lenni, annyi a jó könyv. Emiatt persze panaszra nincs okunk, sőt... Viszont én minden évben azzal a kérdéssel küzdök a szavazásnál, hogy most akkor egyáltalán szavazzak-e vagy ne. Már a meglévő kedvenceim közül is nehéz a választás, és akkor még ott van, hogy sok jelölt könyvet én magam még nem olvastam, és ott motoszkál a fejemben, hogy mi van, ha tulajdonképpen van, ami jobban megérdemelné a díjat, csak hozzám még nem jutott el? 

Mindenesetre tőlem függetlenül ezek a kérdések másnak nem okoznak ekkora problémát, hiszen minden évben rengeteg szavazat érkezik minden fordulóban, most pedig megint megszületett a nyertesek listája.


Szóval íme, a Goodreads Best Books of 2015 nyertesei, azaz az idei legjobb könyvek a Goodreads felhasználók szerint: 

Fiction 



Mystery & Thriller (Krimi és thriller)



Historical Fiction (Történelmi regény)



Fantasy 



Romance (Romantikus)



Science Fiction 



Horror



Humor



Nonfiction 



Memoir & Autobiography (Memoár és önéletrajz)



History & Biography (Történelem és életrajz)



Science & Technology (Tudomány és technológia)



Food & Cookbooks (Étel és szakácskönyv)



Graphic Novels & Comics (Képregény)



Poetry (Költészet)



Debut Goodreads Author (Debütáló Goodreads szerző)



Young Adult Fiction 



Young Adult Fantasy



Middle Grade & Children's (Middle grade és gyerekkönyv)



Picture Books (Képeskönyv)





Ezek közül olvashatjátok is a véleményemet a Jennifer Niven könyvről: Életem legragyogóbb helyei
Bár a Queen of Shadows hozzám még nem jutott el, nem is olyan régen olvastam az Heir of Fire-t, amit imádtam (hamarosan érkezik az értékelésem is), úgyhogy ennek kifejezetten örülök, Sarah J. Maas megérdemli.
A Red Queennel már régóta szemezek, most már be is szereztem magyarul (meglepi volt a szakdogámért magamnak :D), valószínűleg januárban erről is írok majd. 

Mindenesetre még ha nem is jelentek meg ezek a könyveik még magyarul, azért sok az ismerős név a listán. A lány vonaton több hete van a Moly legolvasottabb könyvei között, ott még a nyelvi akadélyokkal sem küzdeni, ha valaki kíváncsi. (Bevallom, ez nem az én műfajom, de lassan engem is egyre jobban érdekel.)
A szerzők közül pedig már olvasható magyarul Harper Lee (természetesen, hiszen igazi klasszikus, és a Ne bántsátok a feketerigót! az én olvasási listámon is rég rajta van, Kristin Hannah, Neil Gaiman, Colleen Hoover, Rick Riordan, Erik Larson, csak így első blikkre, szóval van olvasnivaló bőven. :)

Nincsenek megjegyzések