Breaking News

Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl {Nyereményjáték}

Skót történelmi romantikus természetfeletti csavarral

A Felföld ködén túl

A blogturnéról



Ismét egy régóta várt regénnyel szeretnénk csábítani titeket. Dögös skót pasik, tündérek, időutazás és Karen Marie Moning. Ugye, hogy érdemes közelebbről is szemügyre venni? Mi megtettük! Mától hét állomáson át mesélünk arról, nekünk hogy tetszett A Felföld ködén túl. Tartsatok velünk!




Eredeti cím: Beyond the Highland Mist
Kiadó: Cor Leonis
Oldalszám: 316
Fordító: Körmendi Ágnes
ISBN: 9786158036221
Sorozat: Felföldi krónikák 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,00)
Megrendelési link
Egy csábító skót földesúr…
Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás
ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…
Egy nő, aki az idő foglya…
A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…
Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.

Az első mondat:


"Jázmin- és szantálfaillat libbent át a berkenyebokrok között."

Véleményem


Néhány dolgot muszáj leszögeznem még az értékelés elején: egyrészt ez volt az első könyv, amit Karen Marie Moningtól olvastam (akinek a nevét mindig Morningnak akarom írni, pedig tudom, hogy nem az), így nincs összehasonlítási alapom - tehát arról, hogy a többi könyvéhez képest milyen volt ez a kötet, sajnos nem tudok nyilatkozni. 

Másrészt amit fontos tisztázni, mert akaratlanul is befolyásolt olvasás közben: szerelmes vagyok a skótokba. Már érdekelnek egy ideje, de a szerelmem Skócia iránt eddig ebben az évben tetőzik. Jobban beleástam magam a skót történelembe és a legendás világába is, hiszen idén náluk jártam, és elhatároztam, hogy annyit kiderítek az utazás előtt, amennyit csak tudok. És csak még jobban rádöbbentem, mennyit mindent nem tudtam a kultúrájukról, a történelmükről és hogy mennyire imádom őket. Odavagyok a skót akcentusért, a kiltekért (meg leginkább a kiltes pasikért :D), tessék kapaszkodni, még a skótdudás zenét is imádtam. Szóval ez a könyv engem már ott megvett kilóra, hogy Skóciában járunk. 

Ha nagyon-nagyon röviden kellene elmondanom, miről szól ez a könyv, akkor azt felelném, hogy egy tündéres természetfeletti csavarral színesített történelmi romantikusról van szó. Szóval aki valami mélyenszántó fantasyt vár, nagyon kidolgozott világgal, akkor az nagy eséllyel csalódni fog. Ugyanis hiába vannak tündérek és időutazás, összességében csak a romantikán van a hangsúly, szóval ilyen szempontból ez a könyv egy tipikus történelmi romantikus. 

Persze a természetfeletti szál azért árnyalja kicsit a képet. Adrienne egy tipikus mai nő, a sokat látott-megtapasztalt fajtából, ennek megfelelően pedig egyrészt határozott, szókimondó és abszolút nem tud mit kezdeni a férfi az új szabállyal, másrészt nem vágyik komoly kapcsolatra, és mindennél jobban gyűlöli a tipikus nőcsábász pasikat, mert egyszer már megégette magát. Ez a kettő pont elég arra, hogy az őrületbe kergesse újdonsült férjét. Néha át is esik a ló túlsó oldalára, és akkor is lázad, amikor nem feltétlenül kellene, máskor meg a libidója hirtelen mégis felülkerekedik rajta, és nehezen tud ellenállni Hawknak. 
Voltak kifejezetten jó pillanatai, különösen a könyv elején kedveltem, amikor tök jól feltalálta magát, és nem hagyta, hogy egyszerűen csak elnyomják. A könyv közepén viszont már nagyon vártam, hogy valamerre haladjunk végre vele - jusson dűlőre magával: most akkor elképesztően kívánja Hawkot vagy azt akarja, hogy hagyja békén. Persze értem a bizonytalanságát, más világ, hirtelen változások, bizalmatlanság - de egy idő után mégis csak sok volt. 

Hawk mellette a klasszikus skót harcos: erős és megszokta, hogy mindenben ő dönt. Senki sem mond neki ellent. Eközben végig érezni, hogy munkál benne valami súlyos titok - amit természetesen nem fogok elárulni nektek. 

Mindenesetre érdekes volt nézni, ahogy ezek ketten dűlőre jutnak, még ha néha már csak forgattam is a szemem, hogy lépjenek már előre. Annyi félreértés és egymás mellett elbeszélés volt...

Ezért élveztem kifejezetten azt is a kis természetfeletti szálat, amit kaptunk. Ugyanis mindennek a kiindulópontját a tündérek jelentették, méghozzá egy személyes bosszú Hawk ellen: olyan nőt adtak mellé, aki nemet mond majd neki, ezzel pedig ő lesz az első. Ezután pedig az egyik csintalan tündér próbálja úgy irányítani az eseményeket, hogy neki megfelelően alakuljanak. A tündérekről világépítés szintjén túl sokat nem tudunk meg, igazából egy alapvető tudást feltételez az írónő, de az annyira kevéske, hogy nincs meg, még akkor is simán követhetőek az események. Tudjuk, hogy vannak a tündérek, tudjuk, hogy van ez a személyes bosszú, és figyelemmel kísérhetjük ennek alakulását. Szinte ebben ki is merül a dolog. Illetve még a tündérek kétszínűségét és kotnyelességét is behozza a sorozat, amit számtalan történetben megismerhettünk már. 

De bármilyen egyszerű is volt ez a természetfeletti dolog, tényleg feldobta kicsit a sztorit. Amikor már túl sok volt Hawk és Adrienne huzavonájából, akkor mindig jött Adam, és tett róla, hogy legyen valami történés. Így tulajdonképpen események nélkül nem maradtunk soha - mindig volt valami átverés, valami merénylet vagy épp Hawk rejtélyével kapcsolatban derült ki valami. 

Így tehát tulajdonképpen nem unatkoztam egyszer sem olvasás közben, ráadásul ott volt még a skót környezet, ami végig fogva tartott volna, még a legrosszabb történet mellett is. Imádtam felidézni a zöld füvet, a skót akcentust... 

A mellékszereplők közül is volt szerencsére, akit szerethettem. Egyrészt Grimm, másrészt pedig Hawk édesanyja az, akik picit próbálják terelgetni a főszereplő párost, és határozottan örültem nekik, picit olyanok voltak, mint a józanság hangja a két dilis mellett. 

A végén kaptunk egy csavart is, ami bár nem volt váratlan, mégis jót mosolyogtam rajta, hogy és tényleg! Jó ötlet volt ezt a kis infót megtartani a sztori végéig. 

Bár nem volt hibátlan, szerettem elmerülni benne, kíváncsian várom a folytatást.

AJÁNLOM


Blogturné extra - Így kell felvenni a kiltet


Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem mindig is foglalkoztatott, hogy mégis hogyan operálták magukra a kiltet a skótok annak idején, amikor még nem varrva voltak, hanem egy takarót kellett valahogy felvenniük.

És találtam is egy szuper videót, ahol megmutatják:




Nyereményjáték


Történetünk a XVI. század Skóciájában játszódik, ezért arra gondoltunk, hogy ismerjük meg jobban a Felföldet, illetve várait. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik állomáson melyik vár képét adták közre a bloggerek. Azok között, akik helyesen válaszolnak, öt példány Karen Marie Moning könyvet sorsolhatunk ki a kiadónak hála.  
  • az első két nyertes A Felföld ködén túl c. könyvet.
  • a harmadik nyertes Rossz hold kelt fel c. könyvet
  • a negyedik nyertes példány Új nap virrad c. könyvet
  • az ötödik nyertes Iced- Megnyílik az ég c. könyvet kapja meg.
Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





a Rafflecopter giveaway
 

A turné menetrendje


2 megjegyzés:

  1. jujci! tessék pótolni a Tündérkrónikák sorozatot!!! :P ESZMÉLETLEN

    VálaszTörlés