Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Shadows – Árnyak {Nyereményjáték}

Dawsont is lehet azért szeretni, na...

Jennifer L. Armentrout: Shadows – Árnyak

A blogturnéról




Ismeritek már Daemon és Katy történetét, de vajon mi történt Dawsonékkal?
A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Luxen sorozat kiegészítő novellája, a Shadows - Árnyak, ami elmeséli az előzményeket.
A blogturné során hat blogger tesz közzé bejegyzést és ha velünk játszotok, tiétek lehet egy példány a könyvből. Légy részese te is!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím:  Shadows
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 202
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633994313
Sorozat: Luxen 0,5
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,17)
Megrendelési link
Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre
szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.

Az első mondat:


"Árny száguldott át a jégbe fagyott dombok felett; túl gyors volt, hogy földi eredetű legyen, abból pedig, hogy nem is tartozott semmihez, tudni lehetett, miféle és hová tart. "

Véleményem


Töredelmes vallomás: beelőztem a társaságot, és a Shadowst még kicsit korábban olvastam angolul, bár most már meg nem mondom, hogy melyik nagy részek között. Mindenesetre mire eljutottunk odáig, hogy valóban is szerepelt Dawson és Beth, én már olvastam a könyvüket, és érzésem szerint pont ezért sokkal közelebb éreztem magamhoz őket is, mint valószínűleg a többség. Persze imádom Daemont, és a visszatérő Dawson már nem pont ugyanaz az ember, mint ebben a novellában - erről kicsit részletesebben később -, és imádom Katyt, és Beth sem ugyanaz a regényekben már, mint a Shadowsban - de az ő történetük sem kevésbé romantikus, mint Daemonéké. Tulajdonképpen ha az írónő úgy gondolta volna, kettejük történetére is szuper könyvsorozatot lehetett volna építeni. Ami azt illeti, még akár most is szuper sorozatot lehetne írni róluk. (Ennyit a volnákról...)

Épp ezért nagyon örülök, hogy legalább ez a kiegészítő kötet őrzi a sztorijuk elejét. És a javaslatom: olvassátok el, aztán olvassátok újra a Luxen sorozatot onnantól, hogy Dawson képbe kerül. Mindenre kicsit máshogy néztek majd, ezt garantálom. 

Hogy nagyjából mi történik a könyvben, az annyira nem nagy rejtély, hiszen a regényekben előbb ismerjük meg hellyel-közzel a sztorit, mint ahogy ez a könyv megjelent. Dawson beleszeretett egy földi lányba, és ennek minden következményével szembe kell nézniük, és részen robognak a tragédia felé. 


Ami nagyon tetszett, hogy Dawson érezhetően más szereplő volt, nem Daemon 2.0. Pedig ennek a veszélye elég nagy volt: ikrek, külsőre tök egyformák, ugyanazokat a titkokat őrzik, ráadásul írói szempontból sok szempontból hasonló a történet is. Armentrout szerencsére mégis képes volt megírni úgy, hogy sem a sztori, sem Dawson és Beth nem tűntek 2.0-nak. 
Dawson sokkal vidámabb, életigenlőbb, nyitottabb szereplő, mint amilyen Daemon - főleg a Shadows Daemonjához hasonlítva, de még a Kat-korszak Daemonjához képest is. Sokkal barátságosabb és melegszívűbb, mint az ikertesója, tulajdonképpen sokkal inkább Dee-re hasonlít a természetében. 
(Ennek tükrében összetört a szívem, hogy milyen megviselt a későbbi Dawson és Beth.)

Beth pedig abszolút nem olyan, mint Katy. Persze, ő is belezúg a maga ellenállhatatlan luxenjébe, de közel sem olyan szájalós és határozott, mint a bloggerina. Míg a regények párosa között szikrázik a levegő, és folyamatosan vitákba kerülnek, és a legviccesebb és szexibb szópárbajokat olvashatjuk, addig Beth és Dawson kapcsolata sokkal nyugodtabb és hétköznapibb. Ha nem lenne a földönkívüli dolog, nagyon is átlagos páros lenne az övék. A fiú és a lány, akik elkezdik kerülgetni egymást, aztán randiznak, megismerkedni a másik családjával... Az egész olyan szívet melengető, és a sok-sok luxen bonyodalom mellett valahogy üdítő is. Persze, itt is megvannak azok a bizonyos bonyodalmak, nem kerülhetik el, ettől függetlenül mégis sokkal nyugodtabb a sztori - a végéig. 

Az apróságokban is tudott újat nyújtani Armentrout. Örülök például, hogy nem ismétlődött meg a Daemonék féle lelepleződés, hogy picit másként zajlottak a konfliktusok a luxenekkel is - tulajdonképpen ez a sztori nagyban befolyásolta azt is, Daemon hogyan állt Kathez. 

A szálakat is szépen összefűzte az írónő - megjelenik mindenki, akinek meg kell jelennie, magyarázatot kapunk kicsit arra is, Daemon miért viselkedik úgy a Luxen sorozat elején, ahogy... Beindul a Dee-Adam sztori is, és persze Andrew és legkedvencebb idegesítő luxenem is felbukkan.

Összességében tökéletes kiegészítő sztori lett ez - bár bevallom őszintén, nem bánnám, ha regény lett volna belőle. Elkezdtem a sztorit, minden haladt a maga útján, még ha közben vonatszerencsétlenségként vártam az elkerülhetetlen befejezést a Luxen sorozat előzetes tudása miatt. Aztán túl gyorsan vége szakadt, vártam volna még valamit, valami történést még tovább. Persze, Armentrout szereti a függővégeket, és a kapunk folytatást a regényekben, de lett volna ebben még. 

Azért persze imádtam, minden jöhet még mindig, ami Luxen. Luxen-rajongóknak kötelező!

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Az írónőről




Jennifer L. Armentrout nemzetközi és New York Times bestseller szerző. A nyugat-virginiai Martinsburgben él. Akármit is hallottatok az államról, az nem igaz. Amikor éppen nincs nyakig elmerülve az írásban, akkor általában olvas, rossz zombifilmeket néz, úgy tesz, mintha írna, vagy a férjével és Loki nevű Jack Russel terrierjével tölti az idejét.

Már iskolás korában is inkább rövid történetek írásával töltötte az órákat a számtan helyett, ami megmagyarázza pocsék matematika osztályzatait. Mostanában YA paranormális, sci-fi, fantasy és romantikus történeteket ír. Könyvei közül hamarosan megfilmesítik az Obszidián címűt, a Covenant-sorozatból pedig várhatóan televíziós sorozat készül. Don’t look back (Ne nézz vissza!) című romatikus YA-regényét a könyvtárak egyesülete 2014-ben nagydíjra jelölte.

Nyereményjáték


Dawson és Daemon nem ember, ahogy pedig tudjuk a történetük egészen más irányt fog venni, mint szeretnék.
A mostani játékban könyvborító részleteket találtok, amelyeken egy közös pont lesz, földönkívüli szerepel a könyvben és a középpontban földönkívüliek lesznek. Nehezítésként, nem csak a sorozatcímre vagyunk kíváncsiak, hanem a kötet címére is.
Játékra fel! :)

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.29. - Insane Life
12.01. - Angelika blogja
12.03. - Deszy könyvajánlója
12.07. - Kelly & Lupi olvas
12.09. - Dreamworld
12.11. - Media Addict

Nincsenek megjegyzések