Breaking News

Könyv lapul a Happy Mealben

Gondolkoztál már azon, hogy lehetne minél több fiatalt elérni a könyvekkel? Nos, úgy tűnik, egy ötlet már született rá. Tudjuk, a gyorséttermek nem egészségesek, ám ettől még tény, ami tény: rengeteg fiatal rendszeres vásárlójuk.

A McDonald's Happy Meal menüje kifejezetten a kisebbeket célozza már a kezdetektől. Az ajándék apróság sokak fiatalkorát végigkísérte már, még én is emlékszem azokra az időkre, amikor muszáj volt Happy Mealt enni (pedig akkor még nem is lehetett választani, milyen "menü" kerüljön a dobozba), csak mert kellett a játék. 



Az amerikai McDonald's most összefogott a  Reading Is Fundamental nevű szervezettel, és Valentin-napra a játékok helyett minikönyvek kerülnek majd az étel mellé, kifejezetten szerelmes és Valentin-napi témájú mesék kicsiknek. Ötféle történet került a válogatásba:  Clark the Shark Takes Heart, Happy Valentine’s Day, Mouse!, Pete the Cat: Valentine’s Day Is Cool és Michael Bond szeretett macija, A Bear Called Paddington.

Nem ez az étteremhálózat első ilyen akciója, tavaly ősszel 14 millió Roald Dahl könyvet osztottak szét a Happy Mealekkel az Egyesült Királyságban. 

Az ígéret szerint idén Amerikában 50 millió a cél, ez pont elég, hogy Amerika minden 12 év alatti gyermekére jusson egy. 



Őszintén szólva szerintem az ötlet szuper. Lehet vitatkozni rajta, mennyire ártalmas, ha a gyerekek ilyen gyorséttermekben esznek - nyilván az -, de attól még igaz, hogy a könyvek így sok gyerekhez jutnak el. Személy szerint örülnék, ha itteni McDonald's-okban is lenne sok hasonló akció. 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem is egy nagyon jó ötlet! Persze abba bele sem merek gondolni, hogy amire hazaérnek hogyan nézhetnek ki azok a könyvek...
    Mindenesetre jó lenne ha itthon is előállnának hasonló ötletekkel!

    VálaszTörlés
  2. Én úgy emlékszem, hogy néhány éve volt hasonló próbálkozás Magyarországon is, ha jól emlékszem nyomozós történet került a Happy Mealbe, de ebben már nem vagyok teljesen biztos. Viszont fogalmam sincs arról, milyen volt a fogadtatása.

    VálaszTörlés