Breaking News

Megérkeztek Hermione, Ron és Rose családi portréi is!

A tegnapi Potter családi portrék után befutottak a fotók a Weasley-kről is. 

Íme, Hermione, Ron és Rose a The Cursed Childból. 

Őszinte leszek: csalódott vagyok. 

Persze Hermionét és Ront már láthattuk, és nem nagy meglepetés már, hogy színesbőrűvé avanzsált a Granger család, de Rose szerintem tragikus. Persze bennem él egy kép róla, mivel én magam is írtam róla fanfictiont, és ehhez nagyon nem passzol. Meg a filmhez sem. Meg a fantáziámhoz sem. És nem is csak a bőrszín miatt - azon túl sem. Az agyam szinte fel akar robbanni, annyira nem passzol össze a fejemben élő kép és ez a színésznő. 

Másrészről nagyon szeretem Hugót, és nem igazán értem, ő miért maradt le. A Potter családnál még elfogadtam Lily és James hiányát, hiszen Albus a főszereplő, természetes, hogy őt helyezik a középpontba. Itt viszont nagyon-nagyon hiányolom Hugót, és gyászolom a vörös kobakját. (Ami nyilván nem lenne/lesz vörös így, hogy rasszot váltott a család.)

Egyébként a színészek: Ron (Paul Thornley), Hermione (Noma Dumezweni) és Rose Granger-Weasley (Cherrelle Skeete). 





10 megjegyzés:

  1. Ez is valami rasszista ellenes húzás lenne, csak nem fogom fel, hogy ettől mivel lesz jobb a színesbőrűeknek... A történet részét képezi a szereplők külseje. Nekem az se jön be, hogy kihúzták Lilyt és Jamest, ezzel még egy olyan dologtól fosztották meg a történetet, ami ha nem is a fő mozgatórugója, de a szívét és lelkét képzi a Harry Potter sztorinak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiírták őket? Én úgy tudom, még nem tudunk róluk semmit. Az, hogy a képeken nincsenek rajta, még nem feltétlenül jelenti, hogy a darabban sem lesznek benne, nem? Vagy igen? Mert akkor az már tényleg tragikus...

      Törlés
    2. Nem tudom, csak a képből indultam ki. :) De a pottermore.com-on is fent van egy cikk, csak angolul. Egy idézetet találtam, ami lehet James-re utal (nem értem pontosan) ‘This is what Albus wears at the start of the show,’ he said. ‘I had the idea he was wearing James’s – his older brother’s – hand-me-downs. So I wanted him to feel quite uncomfortable, and be able to play with his clothes.’ -JKR. Egyébként itt van a cikk: https://www.pottermore.com/news/cursed-child-first-look-at-potters-in-character

      Törlés
    3. Timi, csak annyi, hogy Albus Jamesnek a régi ruhait viseli. Meg akarták engedni neki, hogy játsszon bennük.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Az Albust játszó színész, Sam Clemmett biztos volt benne, hogy ezek használt ruhák, és úgy képzelte, James ruhái lehetnek, Albus tőle örökölte; és ezért S. C. azt akarta, hogy látszódjon a képeken, hogy elég kényelmetlenül érzi magát bennük, húzogatja is magán a talárt.

      Törlés
  2. Ne haragudjatok, de ez már tényleg felháborító, hogy ekkora mértékben változtatnak rajta. :( Se rendes regény nem készül belőle, se film, és erre kapunk valami katyvaszt, ami nem is biztos, hogy Magyarországon megjelenik.. Lásd pottermore.com

    VálaszTörlés
  3. Na hát, nekem aztán tényleg nincs bajom azzal, ha kreatívan állnak hozzá a megvalósításhoz, és igen az angol darabokban nem ritka, ha fekete lesz egy-egy karakter, fenn sem akadunk rajta, mert megszoktuk (van ahol, művészi eszköz, mert valamit sugallni akarnak ezzel kimondatlanul is és van ahol szimplán nem veszik figyelembe a bőrszínt) és ez tök oké színpadon, filmen már másabb, ott valahogy úgy állok hozzá, hogyha megtudják ezt magyarázni nekem elfogadom, de ha nem, akkor nem vagyok hajlandó.

    Ha nem ad vagy vesz el egy mellékszereplőből a bőrszíne, mert igazából ha Lee Jordan most fehér lenne és nem fekete hát istenem vagy ha ázsiai (ázsiai rasszta, na az már valami :D), nem volna senki annyira kiakadva, mert nem változtat a dolgon, de főbb szereplőknél ez más tészta.
    Két állandósult példám 1998-as Nyomorultak -a Liam Neeson-féle- az angyalszőke, Enjolras, aki 1800-as években élt, gazdag család fia, nem lehet fekete és pont, mindenféle magyarázat nélkül nem (és nem a szőke haját sajnálom), viszont a 2014-es Muskétások Porthosát simán elfogadom feketének (!félvérnek), mert van egy meta része, hogy utal a szerző családjára, illetve mert a sorozat kibontja, újra írja és megmagyarázza a szálat, tehát tudomást vesz a bőrszínről.

    Igen, furcsálltam mikor 1-2 éve jöttek szembe tumblr-ön a rajzok és fanartok a színesbőrű Hermionéról, kellett valamennyi idő amíg feldolgoztam és nem a kedvenc ötletem, de miért ne, alapon elfogadom, így most se ez zavar (leginkább), egész jó megvalósítások vannak a témában. És karakterhű marad közben.
    Hirtelen két fanart https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/7b/0e/37/7b0e370c11c4ece18c43d2e73241b0f8.jpg ; https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/6b/11/1a/6b111ac493945ebdbb5a27268dc9d0b8.jpg

    Karakterhűség, én készéséggel elhiszem, hogy a Hermionét játszó színésznő jó színész, biztos az, mert miért választották volna, ha nem. Csak egyszerűen összességében karakter idegennek hat. Rose meg pláne (és most se a vörös hajat sajnálom), hanem hogy ránézek és semmilyen Rose-képpel amiről valaha is olvastam fanficet vagy én elképzeltem nem fér össze ez a lány (akinek, amúgy világosabb bőrszín dukálna nem, ha már fehér az apja).

    Igen ez a probléma, ettől tartottam (már nem a bőrszíntől, hanem úgy alapjáraton az egésztől) mikor szóba került a spin-off, annyira agyonírt téma fanfiction körökben (plusz kevésbé sikerült fanvideók és nagyon sikerült fanartok), hogy veszélyes vállalkozás volt neki fogni a new gen-nek, mert még jobban mellé lehet fogni vele, mint annó a filmekkel, ott megtanultunk együtt élni hosszasan a cast-tal. Emiatt nem is várom tűkön ülve, hogy mi lesz ebből, pedig JKR írta, szóval kellene, de eddig is tartottam ettől a verziótól, ezután is inkább fogok.
    - linaa

    VálaszTörlés
  4. vagy most megcsúsztam, nem is JKR írta a darabot, csak az áldását adta rá? na igen ennyire nem követem az e körüli mizériát
    - linaa

    VálaszTörlés
  5. Neee, ebbe bele se gondoltam, hogy ha Hermione rassza változik, akkor nyilvánvalóan a gyereke se lehet klasszikus Weasley-kinézetű. Ez most fáj.

    VálaszTörlés