Breaking News

R. S. Grey: Scoring Wilder – Testcsel {Értékelés + Nyereményjáték}

R. S. Grey: Scoring Wilder – Testcsel

A blogturnéról




Egy feltörekvő, gólya női focista és egy futballsztár, aki tiltott terep. Naná, hogy szuper történetnek ígérkezik!
A Testcsel a Könyvhétre jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a Blogturné Klub hét bloggere június 4. és 16. között pedig elindul a lesek, gólok, fociedzéses szívatások és válogatók világában. Nem ígérjük, hogy igazi fociszakértőkként távozunk, de ettől még izgalmas kalandnak ígérkezik!
És ha ügyesen játszotok, a könyv három példányának egyikét is megnyerhetitek.
Eredeti cím: Scoring Wilder
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 408
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789633996126
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
Az olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.

Az első mondat:


"Megcsaltak először, megcsaltak másodszor… senki többet harmadszor?"

Véleményem


Őszinte leszek: először nem szippantott be. Egyrészt rögtön egy olyan jelenetbe csöppentünk, ami meglepett, másrészt ennek a regénynek és a főszereplőjének nagyon egyedi a stílusa. Kellett egy kis idő, amíg ezt megszoktam. Nem azért, mert olvashatatlan, pusztán annyira... hétköznapi, hogy furcsa volt mindezt egy regényben viszontláni. Tényleg olyan, mintha egy egyetemista lány szólalna meg, mindenféle irodalmi szépítés nélkül. 

De amint megszoktam... Úristen, hogy én milyen jókat nevettem ezen a könyvön. Az kétségtelen, hogy a hősnő, Kinsley szókimondó, káromkodik, éles a nyelve, mint a borotva. Ráadásul annyira mai! A könyv tele van utalásokkal mindenféle mostanában népszerű sorozattal, könyvvel vagy akár sztárral és jelenséggel kapcsolatban. A személyes kedvenceim a Harry Potter és Trónok harca megjegyzések voltak - igen, ennyire mai.


Ha pedig nem lenne elég az a rengeteg poén, amit Kinsley puffogtat, maguk a helyzetek is elképesztően viccesek. Mintha Bridget Jones talpraesettebb, kevésbé béna egyetemista megfelelője lenne a főszereplőnk. Mindig ott van, ha valami ciki szitu alakul, és tekintve, hogy gólya, egy sor viccesebbnél viccesebb egyetemi szívatást is ki kell állnia. 

És mindez elképesztően üdítő. Szeretem a new adult könyveket, akik követik az oldalt, tudják ezt, de nem fogok hazudni: van egy pont, amikor a legtöbb egy kaptafának tűnik, és az ember besokall a megerőszakolások és testi sértések hosszú sorától, és felüdülést jelent már szimplán egy olyan new adult sztori is, amiben nem ez a csavar, hát még egy olyan, ami nem is mélydrámázós, hanem könnyed és tele van humorral. Mert bár beszélni kell a tabutémákról, azért nem minden egyetemista esik áldozatul ilyesminek. 

Ez egy vicces new adult sztori - hurrá!

Ami a cselekményt illeti, azért az nem túlságosan egyedi, de egye kutya. Minden más elviszi a hátán a sztorit, és legyen akármilyen klisés a cselekmény, attól még élveztem. Ez egy tiltott szerelem sztori - csak ezúttal nem tanár-diák kapcsolattal, hanem nagyon hasonlóval, focista-edző viszonnnyal. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy ráadásul az edző aktív sztárfocista, így a média lesi minden lépését. 

Egyébként Kinsley és Liam kapcsolata nagyon jól működött. Az ő párbeszédeiken is nagyon jól szórakoztam, és tényleg működött közöttük a kémia. Persze ahogy ennél a cselekménynél várható, elérkezett egy pont, amikor már végképp nem értettem, hogy ezek ketten miért nincsenek együtt, de azért meg lehetett küzdeni vele, falra nem másztam tőlük.

Egyébként ha már a foci szóba került, ez volt a másik, ami hozzátett a regényhez a humoron kívül. Nem merülünk el túlságosan a foci világában - aki innen szeretné megtudni, mi az a les, az csalódni fog -, de olyan szempontból határozottan eltér a legtöbb new adult regénytől, hogy nem egyszerű egyetemista-órákra bejárás-buli kombóból áll. A suli helyét átveszik az edzések, és az iskolai életből sokkal inkább a koleszt kapjuk meg, mint az órára járást. Ez persze csak földrajzi különbséget jelentene alapból, mégis meglepően üdítő volt az edzésekről, a csapatjáték fontosságáról, a válogatókról olvasni. 

Jó eszköz volt arra, hogy Kinsley ne süppedjen bele a tehetetlenségbe a pasiügyleteken kívül. A sport célt adott neki - ezzel pedig egy sokkal erősebb főszereplő lett belőle, mint a sport nélkül lett volna. Kiáll magáért, tudja, hogyan működjön együtt másokkal, és hajtja előre egy cél, amiért folyamatosan küzd. 

Ó, és határozottan pirospontot érdemel a könyv azért is, mert nem akart sorozat lenni. Igazi stand-alone történet, és nem kell körmünket rágva várakozni a folytatásra, hogy megtudjuk, mi történt a szereplőkkel. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy
Egyelőre nem elérhető


Blogturné extra - Az írónő felolvas a könyvből





Nyereményjáték


Nem kell aggódni, nem várunk igazi fociszakértelmet senkitől a nyereményjátékunkban. De azért egy kis kutatás nem árt! 
Minden állomáson egy sztárfocista képét és egy nemzeti lobogót találtok. Nincs is más dolgotok, mint összepárosítani a zászlókat és a sportolókat annak megfelelően, melyik nemzet válogatottját erősítik vagy erősítették. A válaszolást megkönnyítendő minden játékost megszámozunk, és minden zászló kap egy betűjelzést. Tehát ilyen válaszokat várunk majd a Rafflecopter doboz soraiban: 1 - D, 2 - F stb. 
A helyes megfejtést beküldők közül három szerencsés nyertes megnyeri a könyv 1-1 példányát.

EXTRA PONT! Extra pontot kapja, aki megírja, a mozgó banneren mit láthatunk egy villanásra. (Szerepe lesz a könyvben!)

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

7.

G


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje

jún. 06 - Angelika blogja
jún. 08 - Insane Life
jún. 10 - Kristina blogja
jún. 12 - CBooks
jún. 14 - Sorok Között
jún. 16 - Dreamworld

1 megjegyzés: