Breaking News

A Divergent utolsó része nem fut majd a mozikban!

A Divergent sorozat utolsó részének kettébontása mellett szólt a stúdió részéről egy sor anyagi ok, meg persze az is, hogy olyan nagy franchise-okhoz csatlakoztak így, mint amilyen a Harry Potter, a Twilight vagy éppen Az éhezők viadala. 

Viszont szembesülhettek azzal, milyen kockázatokkal is járhat ez. A relatíve jól teljesítő első és második rész után a harmadik rész első fele bizony nem aratott elsöprő sikert, sőt... Amerikában összesen 66 millió volt a bevétele, világszinten pedig 113 millió, ami nem vezethető soknak, különösen az előző részek mellett. 



Ezzel az is egyértelművé vált, hogy a Lionsgate nem tudja leforgatni azt a nagy költségvetésű lezárást, amit eredetileg terveztek, pedig már az időpont is megvolt, mikor kerül a mozikba. 2017. június 9-én lett volna az amerikai premier, idén nyári forgatással, és Tom Cruise Múmia rebootjával és a World War Z második részével kellett volna vetélkednie a kasszáknál.

A stúdió most meglepő döntést hozott: a sztorit egy tévéfilm keretében kerekítik le. És ha ez még nem lenne elég megdöbbentő, ráadásul ebben bemutatnak majd egy sor új szereplőt, akikkel aztán elindul majd a Divergent tévés spin-off sorozata. 

Kicsit a Shadowhuntersre emlékeztethet ez. A Csontváros film nem teljesített túl jól a mozikban, de akkora bukta sem volt, hogy ne lássanak benne potenciált. Így végül elindult a tévésorozat, kisebb költségvetéssel, más szereplőkkel és sokkal jobban eltávolodva az eredeti sztoritól. (Utóbbi persze a Divergent spin-offnál rögtön adott lesz, hiszen nem ugyanazoknak a szereplőknek a sztoriját láthatjuk majd, mint a könyvekben.)

A filmet még mindig Lee Toland Krieger rendezi majd. Arról, hogy a színészek vajon mit szóltak a hírhez, egyelőre nem szól a fáma, ahogy arról sem, hogy valóban minden szereplő visszatér-e - beleértve Shaileene Woodley-t, Theo Jamest és Ansel Elgortot is. Szintén kérdés, vajon melyik csatornán fut majd a film és a sorozat, az eddigi információk alapján még egyik csatorna sem csapott le rá.

3 megjegyzés: