Breaking News

Sarah Morgan: Hóvarázs {Értékelés}

Sarah Morgan: Hóvarázs

Eredeti cím: Sleigh Bells in the Snow
Kiadó: Harlequin Magyarország
Oldalszám: 368
Fordító: Szabó Júlia
ISBN: 9789634070863
Sorozat: O'Neil testvérek
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,96)
Megrendelési link
Kayla Green csak egy dolgot szeretne karácsonyra: hogy a szeretet ünnepe mihamarabb véget
érjen. A sikeres PR-tanácsadó ugyanis ki nem állhatja a piros masnikba, csillogó üveggömbökbe, fenyőágakba öltözött várost, a rénszarvasszánon érkező Mikulást pedig nagyjából annyira várja, mint a félévente esedékes látogatást a fogorvosnál. Így aztán kapóra jön neki egy év végi munka. Jackson O'Neil megbízza, hogy találjon ki egy reklámkampányt a családi vállalkozás, a festői környezetben lévő Snow Crystal Sí- és Üdülőközpont számára. Kayla boldogan hagyja ott New York karácsonyi forgatagát abban reménykedve, hogy az isten háta mögötti erdei szállásán egyetlen fényfüzér, karácsonyfa vagy mézeskalács figura sem szúrja majd a szemét. De csalatkoznia kell: már a legelső találkozás az O'Neil famíliával rádöbbenti, hogy Snow Crystal egyáltalán nem az a hely, ahol el lehet bújni a karácsony és a család elől…

Az első mondat:


"Kayla Green hangosabbra állította a kedvenc dalait játszó iPodját, hogy elnyomja a karácsonyi zenét és a nevetgélést, mely a csukott ajtó ellenére is áthallatszott a szomszédos irodából."

Véleményem


Nincs is jobb, mint a nyár közepén karácsonyi könyvet olvasni, hogy némileg lehűtse a kedélyeket. Na jó, azért abban megállapodhatunk, hogy bár néztem már többször Télaput nyáron, ezek a történetek akkor ütnek igazán, amikor a) már karácsonyi hangulatod van, és még mélyebbre akarod ásni magad benne, mert annyira imádod a karácsonyt vagy b) jön a karácsony, de még nincs karácsonyhangulatod, és "kell" a ráhangolódás.

Mindenesetre én most kivételt tettem, és nyár ide vagy oda, lázadó módon karácsonyi sztorit olvastam.

A karácsonyi hangulatról pedig annyit, hogy nem a szokásos karácsonyrajongó főszereplővel indítunk. Hiszen azért legyünk őszinték: romantikus történet, női főszereplő, adná magát a téma a karácsony imádatáról. Kayla azonban bármit megtenne, hogy abban a városban, aminek a karácsonyi hangulata világhírű (New York), a lehető legjobban elkerüljön mindent, ami piros, zöld, fahéjillatú, mikulásos vagy bármilyen más módon akár csak érintőlegesen is karácsonyi.

Így hát pont kapóra jön a munkamániás nőnek egy új megbízás. Kayla üzletasszony, egészen konkrétan egy PR-istennő, és Jackson O'Neil - a férfi, aki korábban már sikeres üzletember volt, és érthetetlen módon visszavonult a családi üzlet kedvéért - megbízza, hogy futtassa fel a családja "telelőjét". Viszont a család nem hajlandó olyasvalaki véleményét elfogadni, aki nem ismeri a helyet: úgyhogy mindketten örülnek, amikor Kayla úgy dönt, karácsony idejére oda látogat, hogy kitalálja a stratégiát. 

Ez volt az egyik dolog, amit nagyon szerettem a könyvben. Tanulni nem nagyon szerettem az üzleti szakomon, mert én nem igazán vagyok ez a felfelé törtető típus, viszont olvasni imádok a karrierjükben sikeres üzletasszonyokról. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenben tudtam azonosulni Kaylával, sőt... De kifejezetten örültem, hogy egy határozott hősnőt kaptunk, aki nem csak a közelben lebegő románccal van elfoglalva, és másra sem gondol, csak arra, milyen jóképű Jack. Persze ettől függetlenül a távolságtartása kicsit sokká vált egy idő után, de hát... senki sem lehet tökéletes.



Amit még nagyon szerettem: Jackék családja. Közel sem volt tökéletes, az már rögtön az első közös jelenetükben egyértelmű. Érték őket veszteségek, megvannak a vitáik és különbözőségeik, de szeretik egymást, és összetartja őket a Snow Crystal is. Közös szenvedélyek van. Még ha nem is ugyanazt szeretik és ugyanazt látják a családi vállalkozásban, mindegyikük imádja - a havat, a hangulatot, az embereket... Pont egy ilyen család kellett Kayla mellé, és rögtön az első találkozásnál kimozdították őt a komfortzónájából - bravó!

És ha már a Snow Crystal szóba kerül, nem csodálom, hogy minden szereplő odavan érte, ebbe a helybe egyszerűen nem lehet nem beleszeretni. Síelés, korcsolya, hangulat házikók, melegvizes fürdő a hidegben, minden adott egy idilli karácsonyozáshoz. Tökéletes helyszín volt a regénynek, és hála az üzleti szálnak, nem is szimplán önkényes - csak hogy meglegyen a karácsonyi hangulat. 

A családról már írtam, de külön ki kell emelnem, hogy érezni: bizony lapulnak még érdekes történetek a családdal kapcsolatban az írónő tarsolyában. És bár nagyon szerettem a két főszereplő kibontakozó románcát is - erről mindjárt kicsit bővebben -, azt vettem észre, hogy tulajdonképpen a mellékszereplők saját sztorija talán még ezeknél is érdekesebb lesz. A francia szakácsnő, akinek megvan a titka és... Nem folytatom. A balesete miatt már nem versenyző öcs vagy épp a makacs síoktató hölgyemény. Csupa-csupa érdekes történet, amikbe épp csak belekapunk, pont annyira, hogy az írónő felkeltse a kíváncsiságunkat. 

És akkor sajnos kénytelen vagyok arról is beszélni, ami kevésbé tetszett. Ez a regény nyilvánvalóan a románcra épít, és ezt szállítja is, semmi gond. Helyenként viszont nekem már egy kissé túl szirupos volt a főszereplők románca - egyrészt volt egy hirtelen váltás, ami nekem nagyon gyors volt, másrészt picit Hallmarkszerűnek éreztem a lezárást. 

Nem mondom, hogy rossz érzés maradt bennem, mert összességében tetszett a könyv, és nagy eséllyel egy nehéz karácsony környéki estén újra is fogom olvasni, de annyira érdekes volt minden körítés, hogy örültem volna, ha a fő románc is kicsit kidolgozottabb. Főleg, mert egyébként a szereplőkben simán benne lett volna ennél kidolgozottabb, jobban felépített szerelmi szál is. Kíváncsian várom a többiek könyvét.

AJÁNLOM


Nincsenek megjegyzések