Breaking News

Lehet, hogy Shailene Woodley és Theo James nem térnek vissza az utolsó Divergentre!

Magyar idő szerint ma éjjel-hajnalban érkezett a sokkoló hír: A beavatott filmsorozat utolsó részét nem láthatják a rajongók moziban, ugyanis tévéfilmként kap lezárást, egy spin-off sorozattal megspékelve. 

A reggeli bejegyzésemben már kiemeltem, hogy arról egyelőre nincs információ, a színészek vajon mit szóltak ehhez. 

Nos, a rossz hír, amitől félni lehetett, megérkezett: egyelőre egyáltalán nem tűnik biztosnak, hogy a főszereplők visszatérnek. 



A bombát robbantó Variety után most a The Hollywood Reporter szolgált új információkkal. Eszerint természetesen a főbb szereplők, így Shailene Woodley, Theo James és Ansel Elgort mind a négy részre aláírtak, viszont a szerződésükben mozifilm szerepel. A Lionsgate ezt viszont nem akarja tartani az Ascendant filmnél, így a szerződés teljes újratárgyalást igényel. 

Az is kiderült, hogy a színészeket egyelőre nem kereste meg a filmstúdió az ügy kapcsán, viszont az egyik színész képviselője elmondta, nem hihetik azt, hogy nem igényel tárgyalásokat a tervük. Ha ezt hiszik, jobb, ha újragondolják, mert a mozifilm nem tévéfilm.  

A források azt is elárulták, hogy a színészek valóban semmit nem tudtak, a Lionsgate eltitkolta a terveket. Viszont biztos, hogy komoly tárgyalások várhatóak, mert veszélyes precedenst teremt, ha a színészek egyszerűen csak átnyargalnak moziról tévére. 

Ez nem túlságosan meglepő, hiszen a hierarchiában a mozifilmek lényegesen a tévéfilmek felett állnak, és a nagy sztárok nem igazán vállalnak tévészerepléseket. Márpedig a feltörekvő színészeknek - mint amilyen Shailene Woodley és Ansel Elgort - a karrierjük szempontjából ez bizony nagy kockázatot jelent. 

Ha a Lionsgate nem hajlandó nagyobb összeget fizetni a színészeknek, könnyen lehet, hogy nem vállalják a visszatérést. De még ha jó is a pénz, a kockázat még mindig nem lesz számukra kisebb, főleg, ha a film rosszul sikerül - amire nyilván kisebb költségvetés mellett nagyobb az esély. Ez pedig a megítélésüknek nagyon sokat árthat.

Ebben az esetben nagy kérdőjel, hogy mit lép a stúdió. Újracastingolja a szereplőket? Letesz a tévéfilmről és lezáratlanul hagyja a sorozatot? Egyik lehetőség sem kecsegtet sok jóval.

A helyzet tehát nem túl rózsás, egyelőre nem tehetünk mást, várjuk a friss híreket...

Forrás

Nincsenek megjegyzések