Breaking News

Hivatalos: csúszik a Trónok harca!

Korábban már felreppent a hír, hogy a Trónok harca következő évada csúszhat a forgatás későbbi időpontja miatt. Ráadásul közben az egyik forgatási helyszín is elhintette, hogy januárnál előbb nem jelennek meg náluk a filmesek, ami már szinte borítékolta a premier csúszását. 

Most azonban már hivatalos: az HBO programigazgatója, Casey Bloys hivatalos közleményben bejelentette, a Trónok harca hetedik évadának forgatása később kezdődik, ennek eredményeként pedig a premier időpontja 2017 nyarára, várhatóan késő nyarára csúszik a szokásos márciusi-áprilisi kezdés helyett. 



Ahogy a készítők is beszéltek róla, most Bloys is elmagyarázta az okokat: megérkezett a tél, és David Benioff és D.B. Weiss úgy érezték, a következő évad történetét jobban szolgálná, ha későbbi időpontban vennék fel a jeleneteket, amikor már az idő is változik. 

Ez egyébként még egy dolgot jelent: a Trónok harca lecsúszik a következő Emmy jelölésekről, ugyanis az évad nagy részének le kell mennie május 31-ig, hogy jelölhető legyen. Ennek esetleg azon sorozatok rajongói örülhetnek, akik úgy érezték, az Emmy döntnökei megfeledkeztek róluk: például az Outlander. Most már két egymást követő évben cikkeznek arról, mennyire méltánytalanul mellőzik, idén már maga George R.R. Martin is felszólalt, talán az a 23 hely, ami így felszabadul és a felháborodás végre jelöléshez juttatja a szereplőket.  

De azért nézzük a dolgok pozitív oldalát: ez azt jelenti, hogy az évadot jól elő tudják majd készíteni, és mivel csak hét epizódra számíthatunk, egy részre lebontva talán nagyobb adag jut a költségvetésből is, így igen izgalmas és látványos évadra számíthatunk. 

A sorozatot egyébként nagyrészt Észak-Írországban forgatják majd, illetve lesznek még felvételek Spanyolországban és Izlandon is. 

És akkor most várunk. Kicsit hosszabban, mint szoktunk.

Nincsenek megjegyzések