Breaking News

Emmy-jelölések könyvadaptációknak!

Gondoltam, mi sem mehetünk el szó nélkül az Emmy jelölések mellett, ha már annyi könyvadaptáció érintett.

A legnagyobb győztes egyértelműen a Trónok harca - már most, még mielőtt egyáltalán ismernénk az eredményt. Ez a sorozat zsebelte be a legtöbb jelölést, nem csak az adaptációk közül, hanem összességében is. Az HBO sorozata 23 kategóriában esélyes, köztük a fő kategóriákban is. Jelölték a legjobb drámának, és a színészek is számíthatnak néhány díjra, és külön érdekesség, hogy egymással kell versenyezniük több kategóriában is. Peter Dinklage és Kit Harington jelölést kapott a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, a legjobb női mellékszereplő díjra pedig esélyes Emilia Clarke, Lena Headey és Maisie Williams is. 



A John le Carré regényéből készült Éjszakai szolgálat sem panaszkodhat a maga 12 jelölésével. Jelölték Tom Hiddlestont, Hugh Laurie-t és Olivia Colmant is. 

Nem maradt jelölés nélkül a Sherlock különleges epizódja is, két kategóriában is esélyes, a legjobb tévéfilmért és Benedict Cumberbatch a legjobb színész minisorozat vagy tévéfilm kategóriában. (Itt versenyeznie kell az előbb említett Tom Hiddlestonnal.)

Aki viszont megint fontos jelölés nélkül maradt: Outlander. Sem magát a sorozatot, sem egyik színészt nem jelölték, ez számomra különösen meglepő figyelembe véve, hogy mekkora felháborodást keltett már tavaly is a mellőzése. Gondoltam, idén már talán észreveszik végre, főleg Caitrione Balfe Golden Globe jelölése után, de tévedtem. És már látni is a csalódott cikkeket, mindenki próbál rájönni, vajon miért mellőzik ennyire a sorozatot? Két jelölést persze kapott, de kizárólag technikai kategóriákban: a kosztümökért és a díszletért jelölték. 

Nincsenek megjegyzések