Breaking News

Politikailag korrekt Rómeó és Júlia LMBT és más rasszú szereplőkkel

Az évek során számtalan feldolgozás készült már a Rómeó és Júliához: van, ahol csak az alapsztori hasonló, van, ahol más időbe tették a szereplőket, készült belőle anime is és még sorolhatnám. A most készülő Rómeó és Júlia: A háború című képregény-feldolgozásról már én is írtam, legutóbb pedig a Still Star-Crossed című Shonda Rhimes sorozat kapcsán került elő a téma, ami a Rómeó és Júlia folytatása lesz.



Ezúttal egy újabb koncepció került elő - bár a Still Star-Crossedtól a szereposztás alapján nem is áll annyira távol.

A Still a Rose a Rómeó és Júlia újragondolása, melynek fő üzenete, hogy a szerelem szerelem, mindegy, hogy milyen neműek vagy rasszúak a szerelmesek. Így a történetben vegyes szereposztást láthatunk: két Rómeó és két Júlia van, egy-egy fiú és lány. (Az egyikük a Pretty Little Liarsből ismerős Troian Bellisario.) A párosok viszont vegyesek, ugyanis a lényeg, hogy LMBT sztorit kapunk, illetve a négy főszereplő között egy színesbőrű is található. A fókusz pedig a híres erkélyjeleneté. 

A kisfilmhez készült előzetes szépen bemutatja a sztori lényegét:




A Still a Rose-t korábban már bemutatták különböző fesztiválokon, mától pedig elérhető iTuneson és Vimeón. Egyik nagy dicsérője az amúgy Shakespeare rajongó Ian McKellen, ami nem is csoda, hiszen maga is LMBT aktivista.

1 megjegyzés: