Breaking News

Rómeó és Júlia folytatás?!

Shonda Rhimes, a Grace klinika forgatókönyvírója új sorozatba fogott!

Nem is akármilyenbe - a Still Star-Crossed (Még mindig elátkozottak) Shakespeare klasszikus történetének, a Rómeó és Júliának a folytatása. 



A sztori közvetlenül a kettős öngyilkosság után játszódik a szép Verona városában. A főszereplő Rosaline és Rómeó legjobb barátja, Benvolio lesznek. Annak érdekében, hogy próbálják csökkenteni a két család közötti viszályt, a Montague és a Capulet család úgy döntenek, összeházosítják Rosaline és Benvoliót. De az elrendezett házasság nem kevés drámához vezet.

A sztoriban tehát van egy erős csavar: pont az ellentéte történik annak, ami a Rómeó és Júliában.

De nem ez az egyetlen meglepetés: egy sor szereplő színesbőrű.

Nos, ezekről a beleerőltetős kisebbséges dolgoktól általában a falra mászom, ha ellentmondás. Bevallom őszintén, most is így vagyok kicsit. Olaszországban járunk, két nemes család a főszereplő - olyan nincs, hogy színesbőrűek legyenek. Szóval ha létezik a whitewashing kifejezés, akkor ez bizony blackwashing, és a történelem lábbal tiprása.

De ha ettől sikerül eltekinteni, az ötlet maga tetszik, a hangulat jónak tűnik, azt pedig tudjuk, hogy Shonda Rhimesnak nem kell a szomszédba mennie, ha drámáról van szó.

Ó, és azt már említettem, hogy nem csak egy klasszikus folytatása lesz a sorozat, hanem könyvadaptáció is? Melinda Taub azonos című műve alapján született meg ugyanis a show.



A sorozathoz már ki is jött az első előzetes:


Nincsenek megjegyzések