Breaking News

Érkezik a Rómeó és Júlia: A háború film!

A Rómeó és Júliából az évek során milliószám születtek már feldolgozások, összegyűjteni is képtelenség, hányféle korba, helyre lettek már áthelyezve a szereplők. De akárhányszor kaptuk már meg különböző csomagolásokban és műfajokban, úgy tűnik, Shakespeare drámája megunhatatlan. Újra és újra beülünk a színházba, moziba, hogy megnézhessük, elolvassuk a modern változatokat - legyen akár vámpíros, akár zombis -, volt már opera és musical is... Akárhogyan érkezik, a reménytelen szerelem menő téma. 


Most újabb feldolgozás érkezik a képernyőkre, igaz, maga az alap már megvolt. 

A Romeo and Juliet: The War című film ugyanis Stan Lee és más szerzők közös képregényének adaptációja lesz. (Igen, a Marvel Stan Lee-je, aki mindig felbukkan a filmekben is egy-egy cameo erejére.)

Stan Lee a képregény plakátjával

A Rómeó és Júlia ezen verziójában a történet a messzi jövőben játszódik, mindkét család tagjai szuperkatonák. Az alaptörténet ugyanaz, viszont sok mással kiegészítve. A futurisztikus környezeten kívül rengeteg olyan válasz is különlegessé teszi a történetet, amit annak idején Shakespeare nem válaszolt meg: miért ellenség például a Montague és a Capulet család? 

A forgatókönyvet John J. Griffin írja majd, a filmet pedig a Lionsgate hozza el nekünk, akik valószínűleg a Hunger Games után újabb nagy durranásban reménykednek.

Egyébként a 2012-es képregény felkerült a New York Times bestseller listájára, és egy Guiness Rekord is fűződik hozzá: limitált példányszámban kiadtak belőle egy óriási változatot, ezzel ez lett a valaha volt legnagyobb méretű képregény. 

Néhány részlet belőle:

A bál


 

1 megjegyzés:

  1. Majd meglássuk, ez nekem olyan első ránézésre, mint a Romeo x Juliet anime volt (jövő, harcos családok, bár szerintem ott többet politizáltak meg az erősen sci-fi/fantasy elemeket is tartalmazott), szóval persze nem teljesen olyan, csak elemeiben hasonlít elsőre.

    VálaszTörlés