Breaking News

Kody Keplinger: Lying ​Out Loud – A hazugságháló {Értékelés + Nyereményjáték}

Kody Keplinger: Lying ​Out Loud – A hazugságháló

A blogturnéról




Egy új történet a The Duff - A Pótkerék világából! Ismerjétek meg Sonnyt, aki remekül hazudik, és ez látszólag megkönnyíti az életét, de végül csak a bajhoz vezethet...

Kody Keplinger új regénye szívbemarkoló, szórakoztató, elgondolkodtató és még vicces is, ráadásul a The Duff szereplői is tiszteletüket teszik benne!

Gyertek, tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a 3 ajándékkönyv egyikét!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Lying Out Loud
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 312
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789633996584
Sorozat: The Duff spin-off
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (3,64)
Megrendelési link
Sonny ​​Ardmore remekül hazudik.
Arról, hogy az apja börtönben van, hogy az anyja kirakta őt otthonról, és éjszakánként titokban a legjobb barátnőjénél alszik.
Talán Amy Rush az egyetlen, aki átlát Sonny hazugsághálóján, és mellette áll, bármi történjék is. Mindent megosztanak egymással: a titkaikat, a ruháikat… Sőt, még a Ryder Cross iránti utálatuk is közös.
Ryder az új fiú a Hamilton gimiben, és megtestesíti mindazt, amit Sonny és Amy ki nem állhat: a srác egy beképzelt, sznob stréber. Csakhogy Rydernek van egy gyenge pontja: Amy. Le sem tagadhatná, hogy belezúgott. Úgyhogy amikor Ryder e-mailben randira hívja Amyt, a két lány úgy érzi, kihagyhatatlan alkalom kínálkozik a számukra.
Úgy alakul, hogy Sonny egy egész éjszakát végigchatel Ryderrel, és őszinte borzalmára rádöbben, kezdi megkedvelni a fiút. Csakhogy van egy kis probléma: Ryder végig azt hitte, Amyvel beszélget. Úgyhogy Sonny bonyolult hadműveletet eszel ki, amivel rádöbbentheti Rydert, valójában mindig is őt akarta, nem Amyt. Képes lesz Sonny egészen az igazságig jutni a hazugságai segítségével, vagy végül Rydert és Amyt is elveszíti?

Kody Keplinger egy vicces és egyben szívszorító történettel tér vissza a The DUFF – A pótkerék világába: azokról a hazugságokról ír, amiknek bedőlünk, és azokról az igazságokról, amikre véletlenül sem számítanánk.

Az első mondat:


"Én, Sonny Elizabeth Ardmore ezennel elismerem, hogy remekül hazudok."

Véleményem


A Duff elég magasra tette a lécet, így kicsit féltem, hogy nagy csalódás lesz ez a kiegészítő kötet. Nos, nagy csalódás nem lett, de azért a Duffot még mindig jobban szeretem. 

A Lying Out Loud nem pont úgy kapcsolódik a Duffhoz, mint azt tippelhettük volna. Ugyanis nem Wesley húga a főszereplő, ő csak mellékszereplő - mondjuk. Persze azért kapcsolódunk az előző kötethez, hiszen a mostani főszereplő Wesley húgának legjobb barátnője, aki gyakorlatilag fogadott húga Wesley-nek is. 

Abban is továbbviszi a Duff hagyatékát ez a könyv, hogy bizonyos szempontból visszatér a csinosabb legjobb barátnő problematikája. Sonny és Amy olyan régóta testi-lelki jóbarátnők, hogy gyakorlatilag már testvérek. Most még együtt is laknak, mert Sonny a családi körülményei nem mehet haza, ezért becsempészik őt minden éjjel Amy szobájába. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor megjelenik A srác, Ryder. Amy csinos, kedves, tökéletes - nem meglepő hát, hogy Ryder belezúg. Sonnyt viszont utálja, sok más mellett. A helyzet viszont bonyolulttá válik, amikor Sonny végigchatel egy egész éjszakát a sráccal, és hajnalban kiderül, végig Amynek hitte. Tehát a főszereplő belezúg a srácba, aki belezúg a legjobb barátnőbe, miközben tulajdonképpen nem is a legjobb barátnőbe zúg bele. Értitek, ugye? :D



És megint itt van a csinos és tökéletes barátnők melletti kisebbségi komplexus, bár a DUFF betűszó nem kerül elő újra.

A legjobban attól féltem, hogy rettenetesen fogom utálni a főszereplőt, Sonnyt, ugyanis a könyvekben általában az agyamra mennek az ilyen hazudozós szereplők. És nem állítom, hogy abszolút nem volt gondom vele, néha tényleg jól megmondtam volna a magamét, hiszen annyira nyilvánvaló marhaságokat csinál. Ettől eltekintve igazából nem tudtam utálni. Mert voltak jó megmozdulásai, néha próbált tényleg őszinte lenni, de a helyzet úgy hozta, hogy nem sikerült, és valahogy... a családi helyzete is enyhített a dolgokon. El tudtam fogadni, hogy belekerült egy örvénybe, amiből egyszerűen nem tudott kiszabadulni. 

Ami Amyt illeti, az ő karakterét kicsit sajnáltam. Ugyanis a hazudozók mellett a mártírok alkotják a másik csoportot, akiket nem szeretek. Amy nem konkrétan mártír, sok szempontból viszont mégis az - túl sokszor hajt fejet és cselekszik csak azért, hogy másoknak jó legyen. Jó volt látni azt a néhány alkalmat, amikor a sarkára állt, bár bevallom, kicsit úgy éreztem a könyv végén, hogy végre elindult Amy egy úton, mi pedig nem tarthatunk vele. Pedig érdekelt volna a hogyan tovább. 

Ezzel együtt Sonny háttértörténetét nagyon szerettem, és kifejezetten tetszett Sonny és Ryder lassan épülő, chates románca. Jókat mosolyogtam közben, és akárhányszor olvasok hasonló sztorikat, még mindig van abban valami izgi, amikor a szereplők ennyire félreértik egymást. Ez a rengeteg hazugság és félreértés pozitív feszültséget is hozott magával.

És sok-sok piros pontot érdemes minden egyes jelenet, amiben akár csak emlegették Wesley-t és Biancát, és még többet, amiben szerepeltek is. Jó volt kicsit látni még őket, bár nem mondom, hogy nem olvastam volna még ennél is többet róluk. 

Ami a könyv végét illeti, örültem neki, bár bevallom, szívesen olvastam volna ennél kicsit hosszabban az utolsó fejezetet. Csak egy nagyon kicsit. Összességében 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7383_lying_out_hazugsaghalo-20161003_141314.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A LOL-ban a The Duff szereplői is felbukkannak, éppen ezért az első könyvre emlékszünk vissza a játék során.

Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a feladatotok, hogy rájöjjetek, kitől is hangzottak el a szavak, és beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Megéri ügyesnek lenni, hiszen 3 példányt sorsolunk ki köztetek. És mivel jó fejek vagyunk, annyit segítünk, hogy a moly.hu-ról gyűjtögettünk ;)

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

"– Megint próbálod másra terelni a szót, és ez most már kezd rendszeressé válni. Lehet, hogy Jessnél működik a taktikád, de rohadtul ismerned kéne már annyira, hogy tudd, engem nem versz át. Úgyhogy magyarázd meg, hogy mégis miért kellett Wesley-nél összeszedjelek."

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10/06 Sorok Között
10/08 Könyvvilág
10/10 Dreamworld
10/12 Deszy Könyvajánlója
10/14 Letehetetlen
10/16 Kelly & Lupi olvas

1 megjegyzés:

  1. Szia! Az ajánlód meghozta a kedvem a könyvhöz. Bevallom még mindig félek tőle egy kicsit, de már nem vonakodok annyira.
    Ne haragudj de egy kicsit kekeckedni fogok veled (mert bár ritkán találni helyesírási hibát, most mégis kiszúrtam egy szó kihagyást)"mert Sonny a családi körülményei nem mehet haza".
    Üdvözlettel: Bea
    Ui.: Ne haragudj a kekeckedésért.

    VálaszTörlés