Breaking News

Kerstin Gier: Silber ​– Az álmok második könyve {Értékelés + Nyereményjáték}

Kerstin Gier: Silber ​– Az álmok második könyve

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Kerstin Gier Silber-trilógiájának második kötete. Könnyű lenne azt hinnünk, hogy Silber, a sajtos lány, élete könnyebbé vált az elmúlt időszak eseményei után, de valóság nem ilyen egyszerű.. Mind a való életben, mind az álomvilágban újabb kihívások állnak a lány előtt.
Tartsatok velünk ti velünk a 2016. október 2-12. közt megrendezésre kerülő blogturnéban, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három példányt Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyvéből.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Silber - Das zweite Buch der Träume
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 344
Fordító: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789633997536
Sorozat: Silber 2.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,05)
Megrendelési link
A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából

És ebben a pillanatban, a hirtelen támadt csendben meghallottam azt az ismerős, vészterhes matatást mindössze néhány méterre tőlem. Bár senkit sem láttam, és egy bölcs hang a fejemben figyelmeztetett, hogy ez csak álom, mégsem tudtam megakadályozni, hogy lassan elhatalmasodjon rajtam a páni félelem.
Anélkül, hogy pontosan tudtam volna, mit teszek, és ki elől menekülök, ismét futásnak eredtem.

Az első mondat:


"Charles tényleg nem nehezítette meg a dolgom, rögtön tudtam, melyik az ő ajtaja: a saját életnagyságú fényképe díszítette."

Véleményem


Most az eredeti címre nézve: milyen kedves kis német birtokos eset! 

No de félre a merengést, beszéljünk inkább a könyvről! A Silber második részében haladunk tovább ugyanazon az úton, amit már előzőleg elkezdtünk kitaposni - bár bevallom őszintén, én kicsit több borzongós dologra számítottam az első rész befejezése, meg néhány jelenete után. Azt mondanám, minden rejtéllyel és borzongós jelenettel együtt ez a rész talán kicsit... kedvesebb volt, mint az első. Nem mondom, hogy nem voltak olyan részek, amelyek kissé talán rémisztőek, mert de, voltak. Viszont összességében kevésbé éreztem sötétnek, mint az elsőt.



Ebben valószínűleg szerepe volt annak is, hogy már jobban ismerjük a szereplőket, igazából ismerősökként üdvözölhetjük őket, és szerencsére egyik szereplőnél sem láttam nagy, természetellenes pálfordulást - tényleg olyanokként térnek vissza, amilyenekként megkedveltük őket. 

Emellett a kezdődő szerelmi szál helyett egy bimbózó - még ha kissé problémás is - kapcsolatot kapunk a főszereplőnk és Henry között. És el kell mondanom, még mindig nagyon szeretem őket együtt. Azzal is együtt is, hogy néha meg lehetett volna rázni kicsit Henryt, hogy haladjon már egy kicsit előre. De igazán haragudni sem tudtam rá, és külön jót tett a történetnek, hogy nem felhőtlen a kapcsolat - egyrészt mert az uncsi lenne, másrészt meg Liv méltatlankodása kifejezetten vicces. (Bocs, Liv.) 

Rajtuk kívül a kedvenc szereplőim továbbra is Grayson és Mia. Előbbinél még mindig gondolkozom néha, hogy mik a motivációi, de tetszik benne, hogy amolyan mindenkinek jót akar, balhékat messze kerülő típus. Szemben kb. mindenki mással. Mia pedig egy bajmágnes - de a Sherlock mániájával egyszerűen nem lehet nem imádni. És ebben a részben is alakít, Livet is sikerrel viszi be itt-ott a "rosszba". 

A cselekmény fő mozgatórugói továbbra is a rejtélyek. Egyrészt az, hogy vajon az álmok hogyan is működnek pontosan - már kevésbé jelentős kérdés ez, mint az első rész felfedezései közepette, de még mindig itt van. Aztán természetesen egy jó kis gonosz sem maradhat el - és külön jó, hogy tulajdonképpen nem is tudjuk, ki az - sokáig. Emellett említettem már Henry rejtélyességét, ez is átszövi ezt a könyvet. És mintegy tejszínhabként ott van ennek az egésznek a tetején a mi kedves Gossip Girlünk Secrecynk. 

Utóbbi bejegyzései ha lehetséges, viccesebbek, mint valaha, és nagyon fúrja már az oldalamat, hogy vajon ki lehet. Alig várom, hogy kiderüljön, remélem, nem fogok csalódni! 

Összességében ezt a második kötetet is nagyon szerettem, kifejezetten jókat nevettem rajta, a szereplőket nagyon lehet szeretni, a rejtélyek pedig még mindig szépen viszik előre a sztorit. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7456_silber2-20161007_142735.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Az álmok részei a mindennapi életünknek, azonban néha sokkal többet tesznek értünk, mint hinnék - ihletet vagy útmutatást adhatnak, sőt néhány esetben próféciaként is tekinthetünk rájuk. A mostani nyereményjátékban az a feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik híres ember álmáról olvashattok az egyes állomásokon, a helyes választ pedig beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába. A helyes megfejtők közt a Könyvmolyképző kiadó felajánlásából kisorsolunk három példányt Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyvéből.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Az álmodó a saját holttestét látta a Fehér Házban. Az álombéli beszélgetéséből az is kiderült, hogy merénylet áldozata lett.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.02. Always Love a Wild Book
10.04. Sorok között
10.06. MFKata gondolatai
10.08. Deszy könyvajánlója
10.10. Dreamworld
10.12. Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések