Breaking News

Újabb YA könyvet hoz a Könyvfesztiválra a Gabo

Ma már megírtam, hogy érkezik egy új Gayle Forman regény a Gabo Kiadótól, de nem ez az egyetlen YA regény, amire számíthatunk tőle a Könyvfesztivál időszakában. 

Náluk érkezik Julie Buxbaum Három dolgot mondj című regénye is, ami a fülszöveg alapján elég érdekesnek ígérkezik. 



Jessie-vel csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van?
Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni.
Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság?
Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja.

3 megjegyzés:

  1. Előre borítékolom, hogy a mostohatestvére lesz VS. Ezért nem szeretem a fülszövegeket, kiszámíthatóvá teszik a történetet. Habár van egy olyan érzésem, hogy olvasás közben is azonnal lejönne, hogy a mostohatesó VS. Valami olyasmi lesz, hogy utálni fogják egymást, és jön majd a nagy csavar, hogy az utált mostohatesó a cuki pasi. Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam a könyvet, de nyakam rá, hogy ez lesz. Látom benne a sablont és a kiszámíthatóságot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem ő az :P Ezek szerint máris érdemes esélyt adni neki. ;)

      Törlés
    2. Érdekes, én most olvasom, de én nekem eszembe se jutott, hogy ő lehetne az, másra gyanakszom :)

      Törlés