Breaking News

Kresley Cole: Árnyak ​Hercege {Értékelés + Nyereményjáték}

Kresley Cole: Árnyak ​Hercege

A blogturnéról




Szeretitek Kresley Cole lenyűgöző Halhatatlanok alkonyat után sorozatát? A legújabb kötet az Athenaenum kiadó jóvoltából jelent meg Árnyak hercege címmel, ezúttal Trehan és Bettina izgalmas történetét ismerhetjük meg.
Négy blogger négy állomáson ír a könyvvel kapcsolatos élményeiről, ha pedig velünk játszotok tiétek lehet a kiadó által felajánlott egyik példány.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Shadow's Claim
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 400
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632935973
Sorozat: Halhatatlanok alkonyat után 13.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,29)
Megrendelési link
Kresley ​Cole, a New York Times első számú sikerkönyvszerzője új, izgalmas történettel
folytatja a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát. Ebben a részben megismerhetünk egy paranormális románcot, részesei lehetünk a vérbosszút kívánó múlhatatlan szerelemnek.

A VÁMPÍR ÚJ ÉLETE
Trehan Daciano herceg, a könyörtelen és mesteri halálosztó bármit megtenne, hogy megszerezze Aráját, Bettinát, a gyönyörű varázslónőt. Szerelméért véres lovagi tornán vesz részt.

A LÁNY KIT SZERET?
Bettina gyámjai kérésére beleegyezik, hogy akárki is legyen a lovagi torna győztese, feleségül megy hozzá. Álmaiban azonban egy rejtélyes harcos, egy igazi férfi csábítja tiltott gyönyörökre a lányt.

CSATA A HERCEGNŐ TESTÉÉRT, LELKÉÉRT
Trehannak két harcot kell megvívnia: meg kell küzdenie Bettináért a harctéren, és meg kell hódítania a lány szívét. A herceg testében, lelkében, érzékeiben feltör az évszázadokon keresztül elfojtott vágy.

Az Árnyak Hercege a Halhatatlanok alkonyat után bestsellersorozat 13. része, valamint az új sorozat, a Dacianók bevezető regénye.

Az első mondat:


"A kegyetlen rúgás eltörte Bettina abaddoni hercegnő gerincét."

Véleményem


Vártam már ezt a könyvet egy ideje, és azt kell mondanom, szerencsére nem is csalódtam. (Csak a borítóban, de az már egy másik kérdés.)

Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után sorozatába minden alkalommal beleszeretek, amikor olvasom a köteteteket. Nem mondom, hogy mindegyik részt egyformán szerettem, de a világ, és az, hogy mindig tud benne újat mutatni, miközben mégis kellemesen ismerős marad, mindig lenyűgöz. 

Ennek a történetnek az alapja is egy kvázi előre elrendelt kapcsolat, hiszen a főszereplő nő a főszereplő pasi Arája. Innentől kezdve túl sok kérdésünk nem lehet azzal kapcsolatban, egymásnak vannak-e teremtve, mert nyilván. De persze ettől a tudástól még nem feltétlenül van meg minden, ami egy sikeres kapcsolathoz kell, ahogy azt a könyv bizonyítja is.



Félre ne értsetek, az első pillanattól kezdve imádtam együtt a két főszereplőt, de valahogy mégis imádtam, hogy Bettina nem adja meg magát rögtön. Tetszik ez az eleve elrendelés dolog, de azért az már mégis csak túlzás, hogy betrappol egy hím, neked meg tárt... karokkal kellene fogadnod, mindenféle előzetes nélkül. 

Ebben a történetben Bettina nagyon is ellenáll. Sőt, mást szeret! Vagy legalábbis úgy gondolja, mást szeret. És ennek megfelelően nem is veti magát egyik pasitól a másikig, és ez nagyon tetszett. Nem éreztem úgy, hogy derült égből villámcsapás gyökeresen megváltozik és felad mindent, csak azért, mert... Ezzel együtt persze végig megvolt a főszereplők között az a szikra, amiért azt tudtam mondani: Csak idő kérdése. És pontosan az idő volt az, ami jót tett ennek a könyvnek, mert így lehetőséget kaptunk arra, hogy Bettina és Trehan szépen, lassan megismerjék egymást és közelebb kerüljenek egymáshoz ténylegesen is. 

Ehhez pedig egy első blikkre kifejezetten romantikus ötlet nyújtott keretet: Bettina kezét konkrétan lovagi tornában kell elnyernie a főszereplő pasinak. Csak erről a lovagi tornáról kiderül rettentő gyorsan, hogy nem is olyan romantikus, mint a régi mesék alapján tűnhet. Alapvetően micsoda mocsokság már, hogy random hozzáadnák Bettinát bárkihez, ha győz? Mindegy, milyen undorító, gonosz, udvariatlan, mocskos - ha elég erős, hogy megnyerje a tornát. 
Másrészt ez a torna a természetfeletti lényeké, ráadásul azok közül sem a fényes kis tündérek jelennek meg, hanem a társadalom legalja.



Mindezek ellenére kifejezetten élvezetes volt számomra az ötlet és a kivitelezés is. Jól szórakoztam minden próbánál, kíváncsi voltam, mi jöhet még. Annál meg mi lehet szexibb, mint hogy a pasi mindennel és mindenkivel megküzd a szeretett nő kezéért? Na ugye. Szuper ötlet volt, mert plusz izgalmat csempészett be a könyvbe a romantika mellé. Persze romantika és erotika is akadt szép számmal, rögtön kezdésnek egy félelmetesen vicces félreértéssel kezdünk, ez adja meg az alaplöketet. 

És hogy én milyen jókat nevettem! Egyrészt ezen a félreértésen is, másrészt Bettina és Trehan minden csipkelődésén.

Összességében azt tudom mondani, hogy faltam minden sorát, és még a sorozaton belül is kifejezetten imádtam. 

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


Kresley Cole híres Halhatatlanok alkonyat után sorozatában számos világ találkozik, vannak akik elrejtőznek, mások pedig prédájukra várnak és megfelelő pillanatban lecsapnak. 
Mostani játékunkban minden állomáson találtok egy rövidke jellemzést valamelyik különleges lényről, akik részt vesznek a Betina kezéért folytatott viadalban. Ezek alapján ki kell találnotok milyen lényre gondoltunk.
A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példány egyikét sorsoljuk ki.

A legkorábbi időkben a skandináv mitológiában jelent meg, ahol ember formájú (antropomorf) alakként képzelték el. Figurája az emberben élő, különféle erősségű félelmeket, gonoszkodásokat, rossz hajlamokat testesítette meg.

"testét sörték borították, egészen hosszú farka végéig. Egyik mancsában egy szöges bunkósbotot cipelt."


A turné menetrendje


03.28 Deszy Könyvajánlója
03.30 Insane Life
04.01 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések