Breaking News

Magyarul is érkezik John Green öccsének regénye!

Nem is olyan régen már írtam róla, hogy John Green testvére, Hank Green, aki maga is ismert internetes személyiség, megírta első regényét! 



Ám közben befutott a hír: bizony magyarul is megjelenik a kötet, méghozzá a Gabo gondozásában. A hírt a kiadó a YA Tumblr oldalán tette közzé. 

Ahogy írják:

Hank Green debütáló regényének hőse egy fiatal, képzőművészetet hallgató lány, April May, aki egy globális rejtély középpontjába kerül. April egy hatalmas robotszoborba botlik Manhattan belvárosában, levideózza a furcsa építményt, az anyagból pedig világszenzáció lesz a legnépszerűbb videomegosztón. A lány akkor válik csak igazán ismertté, amikor kiderül, számos más városban található ugyanilyen szobor, és senki sem tudja hogyan és miért került oda.
Greent nemcsak a természetfeletti téma érdekelte, a történetnek van egy másik aspektusa is. April May történetén keresztül az író bemutatja azt is, milyen a hirtelen jött ismertség és az állandó szorongás, amely a népszerűséggel jár.
„Főleg a személyes élményeimből táplálkoztam” – mondta. „Furcsa érzés, mikor mások szemében sokkal több, jobb vagy, mint a sajátodéban.”
A YouTube nézőinek Green főleg a lelkes, humoros, tényfeltáró, oktató jellegű videóiról lehet ismerős, mint a SciShow, a Crash Course, a fiatalabbaknak a Vlogbrothers. Ezt a beszélgetős csatornát 2007-ben hozta össze bátyjával, John Greennel. Az elmúlt évtizedben a Green testvérek egy egész online videobirodalmat építettek fel, összesen több mint két milliárd nézővel büszkélkedhetnek a YouTube-on.

A bejegyzésből egy érdekes tény is kiderült: John Green, a bátyó még nem olvasta a kötetet, és Hank izgul is, mi lesz, amikor eljön a pillanat: 

„Nagyon félelmetes elképzelni, hogy éppen olvassa, pedig előbb-utóbb meg fog történni” – mondta Green. „John Greenre én a bátyámként gondolok, és nem John Greenre mint íróra. Amikor a könyveit olvasom, mindig azon gondolkodom, hogy a fenébe írhatta ezt az idióta testvérem.”

Ami tuti, hogy én továbbra is rettentő kíváncsi vagyok az Absolutely Remarkable Thingre.  

Nincsenek megjegyzések