Breaking News

Jenny Han: Utóirat: ​Még mindig szeretlek! {Értékelés + Nyereményjáték}

Jenny Han: Utóirat: ​Még mindig szeretlek!

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén ősszel Jenny Han Utóirat: Még mindig szeretlek c. könyve. A fiúknak, akiket valaha szerettem könyv folytatásában tovább bonyolódik Lara Jean és Peter kapcsolata, a Covey testvérek pedig ismét sok szórakoztató és bájos pillanatot nyújtanak az olvasóknak. A turné során 8 blogger véleményét olvashatjátok a történetről, és ha részt vesztek a játékon, nyerhettek 3 példányt a könyvből.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: P. S. I Still Love You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 336
Fordító: Benedek Dorottya
ISBN: 9789634571407
Sorozat: A fiúknak, akiket valaha szerettem 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt: igen
Moly link
Goodreads link (4,17)
Megrendelési link
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek,
aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Az első mondat:


"Kedves Peter!"

Véleményem


Az első részt nagyon szerettem, így annak idején alig győztem kivárni, hogy olvashassam a folytatást, főleg azután, ahogyan véget ért az első. Mi történt most akkor Peterékkel? És Josh-sal? 

A helyzet az, hogy én most már másodszor olvastam ezt a könyvet, először angolul álltam neki, most pedig természetesen elolvastam a magyart is. És másodszor is nagyjából ugyanarra jutottam, amire elsőre: nem volt rossz, de sajnos az első mérföldekkel jobb volt. 

Ebben a kötetben már nyilván nincs meg teljesen az az alap, amit már megszoktunk az első részben, figyelembe véve, hogy a levelek már kimentek. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen elveszítjük a leveles vonalat: felbukkan a múltból az egyik címzett, ráadásul Lara Jean most is ír leveleket, ennek pedig nagyon örültem. A leveles vonal jó fűszer a könyvhöz, örültem, hogy a folytatásban sem engedtük el teljesen. 

A másik fontos összetevője, hogy kicsit mélyebbre ásunk a múltban. Néhány dolgot már megtudtunk arról, hogy Lara Jean, Peter, John és Gen jóban voltak annak idején, de nem ástunk ennek a dolognak a mélyére. Meglepő, de ebben a részben sokkal többet megtudunk erről, hiszen most már minden adott hozzá, és valami apropót is szolgáltat ahhoz, hogy ezek összejöjjenek. Nagyon vicces látni, hogy mennyire más ez most, mint évekkel ezelőtt, mégis mennyire rányomja a nosztalgia a bélyegét a hangulatra, ebben a megváltozott kapcsolati rendszerben is. 



Az első résszel szemben fontos gondolat, hogy ez már nem egy frissen induló kapcsolatot helyez a középpontba, hanem igazából egy már tartó kapcsolat kezdeti nehézségeit. Talán ebből is fakad, hogy kevésbé varázsolt el, mint az első, bár nem kizárólag ebből, hiszen ennek a témának is megvannak a szépségei. Szóval a lényeg, hogy Lara Jean első kapcsolatát koptatjuk - ami nem mentes a nehézségektől. Sokszor olyanoktól, amikkel mindenki megküzd egy friss kapcsolatban. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon könnyű mindenért Petert hibáztatni, de sajnos engem Lara Jean is idegesített itt-ott - értem én, hogy tapasztalatlan és kíváncsi, meg persze féltékeny és bizonytalan, de nem minden helyzetben reagálja le megfelelően azt, amit a párja tesz. 

És ha már Peter szóba került... ebben a részben itt-ott kifejezetten nehéz szeretni. Ami azért problémás, mert az egyik kulcsa a romantikus sztorinak, hogy szeressük a főszereplőket együtt, ez pedig nehéz, ha valamelyikük - vagy akár mindkettő - úgy viselkedik, hogy néha megcsapkodnánk, hogy kapjon már észbe. (Persze csak képletesen szólva.) 

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az első részhez hasonlóan behoz egy szerelmi háromszöget az írónő, csak más lép Josh helyébe. És bakker, nem fogok hazudni: az új pasi minden szempontból tökéletes. Tényleg olyan, mintha rendelésre érkezett volna. Kedves, udvarias, figyelmes, megvan a közös múlt, a közös kapcsolatok, és minden könnyű vele. Minden szempontból tökéletes, csakhogy... ott van Peter. Most akkor mi legyen? 

Bevallom, bármennyire szerettem is John-t, két okból minden hibája ellenére Peter felé hajlottam végig: egyrészt mert hűséges típus vagyok, másrészt mert végig úgy éreztem, hogy Lara Jean maga is felé húz. Épp ezért zavart ez az új szál, kényelmetlenül éreztem magam a bőrömben tőle. Közben pedig mindezt sikerült úgy kibontani, hogy ne tudjunk teljesen jó érzéssel gondolni az eredeti kapcsolatunkra, ami sajnálatos szerintem. 

Emellett persze még sok minden maradt, amit nagyon szerettem. Továbbra is imádom Lara Jeanék koreai életét, színesíti a történetet. És még mindig imádom a tesós szálat, egészen jól megbékéltem a nővérkével is, még ha szeretni nem is fogom soha. 

Szóval összességében vegyesek az érzéseim. Nem volt rossz a könyv, de az írónő nem minden döntésének örülök, és az első rész határozottan jobban tetszett. Kíváncsian várom, mi történik majd a harmadik kötetben - örülök, hogy végül nem ez a vége, ahogy eredetileg tervezte az írónő. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Az első részhez hasonlóan a folytatásban is fontos szerepet kapnak a kézzel írt levelek, hiszen Lara Jean még csak most kapja vissza Johntól a szerelmes levelét. A nyereményjátékunk során is a hagyományos levelekre kell koncentrálnotok: minden blogon találtok egy fülszöveg részletet olyan könyvekből, amelyekben fontos szerepet kapnak a levelek. A feladatotok nem más, mint megfejetni, hogy mely könyvekről van szó, és beírni a rafflecopter dobozba a könyv íróját és címét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Charlie kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja élni a saját életét, miközben menekül is előle, és ez a kettősség különleges, járatlan utak bejárására kényszeríti: családi drámák sora, új barátok, az első randevú, szexualitás, drogok…


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


09.25. Könyvvilág
09.26. Szembetűnő
09.27. Sorok között
09.28. Always Love a Wild Book
09.29. Zakkant olvas
09.30. Deszy Könyvajánlója
10.01. CBooks
10.02. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések