Breaking News

Új interjú debütált J.K. Rowlinggal

Már ígérték egy ideje, hogy hamarosan megmutatnak egy új interjút, ami J.K. Rowlinggal készült, és tegnap végre debütált is a videó a CBS-en.

A dolog apropója az, hogy Az elátkozott gyermeket bemutatják a Broadwayn, így az interjú nagy része is a darab körül forog. Beszélnek a hátteréről, hogy mennyire volt közös munka, eközben pedig részleteket láthatunk a próbából és magából a darabból is.



A végén egy kicsit szó esik arról, hogyan dolgozta fel Rowling a sikert, és hogy miért kezdte álnéven írni a Robert Galbraith néven publikált könyveit. Egy mondat erejéig pedig az is elhangzik, hogy mit várhatunk tőle a jövőben: újabb Cormoran Strike regényeket, szeretné továbbra is ő írni a Legendás állatok forgatókönyveket és van a tarsolyában egy gyerekkönyv is - ezt már régóta ígéri egyébként.

A magam részéről kicsit csalódásként éltem meg ezt a videót, bevallom őszintén. Nem azért, mert unalmas volt, egyszerűen csak a hosszú beharangozás után azt hittem, több újdonság lesz benne. Az elátkozott gyermek kapcsán a rázós kérdéseket épp csak érintik, de konkrétumok nem hangoznak el - gyanítom, soha nem is fognak, de azért olyan emberként, aki sok okból haragszik a darab cselekményére, örültem volna, ha ennél mélyebben belemásznak a kérdésbe, főleg mivel már az emlegetett titkolózás sem oly indokolt: a darab is megy egy ideje, és könyvben is megjelent, már kétféle kiadásban is. Így érdekes lett volna arról hallani, mint gondol Rowling az olvasói reakciókról - már azon kívül, amit arról mond, hogy a közösségi média világában nem tudja megúszni, hogy ne tudjon róla, ha valami nem tetszik.

Mindenesetre íme a videó:


Nincsenek megjegyzések