Breaking News

Elle Kennedy: The ​Score – A pont {Értékelés + Nyereményjáték}

Elle Kennedy: The ​Score – A pont

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a kedvelt Off-Campus sorozat harmadik része, ezúttal Deant és Allie-t ismerhetjük meg jobban. Vajon a nőfaló szépfiú megtalálhatja a megnyugvást és Allie a szerelmet?
Tartsatok velünk a nyolc állomásos blogturnén és közelebb hozzuk a történetet!


Kapcsolódó bejegyzések:




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 416
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634570776
Sorozat: Off-Campus 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,27)
Megrendelési link
A srác a pályán és a lányoknál is sikert sikerre halmoz...
Allie Hayes nehéz időszakot él át. Diploma előtt áll, de fogalma sincs róla, mihez kezdjen az egyetem után, ráadásul a közelmúltban a régóta tartó kapcsolata is véget ért. Bár a vad, érzelemmentes szex nyilvánvalóan nem megoldás a problémájára, a jóképű hokisztárnak, Dean Di Laurentisnek képtelen ellenállni. Legalábbis egyszer, mert még a bizonytalan jövő sem elegendő ok arra, hogy Allie zűrös viszonyba bonyolódjon az egyéjszakás kalandok koronázatlan királyával.

De ezt a lányt nem lesz olyan egyszerű meghódítani.
Dean mindig megszerzi, amit akar. Csajokat, jó jegyeket, népszerűséget, csajokat… Igazi szívtipró, akinek egy lány sem mond nemet. Kivéve Allie-t. A belevaló csaj egyetlen éjszaka alatt fenekestül felforgatja a srác életét, majd kijelenti, hogy legyenek csak barátok. Na, azt már nem! Ennek csak akkor lehet vége, ha Dean úgy akarja. A srác minden csáberejét beveti, de amikor történik pár hatalmas változás az életében, fokozatosan rájön, hogy nemcsak a gólok számítanak… hanem a szerelem is.

Az első mondat:


"Beszélhetnénk?"

Véleményem


Elle Kennedy Off-Campus sorozata nálam szerelem volt első olvasásra, és ha választani kell az írónő eddig itthon megjelent sorozatai közül, azt hiszem, én vagyok a kisebbség, aki inkább erre szavaz. 

Ezt a véleményemet a The Score sem változtatta meg, igaz, a kedvenc kötetem továbbra is kérdés nélkül az első. 

Éreztem én, hogy ez a könyv kicsit rázósabb lesz, mint a többi, Dean ugyanis a csapat férfiringyója. Persze, a könyvben felbukkanó összes hokis jó pasi, és fürtökben lógnak róluk a csajok, egyiket sem kell félteni. De ha van nagy játékos, az Dean. Épp ezért kíváncsi voltam, hogyan oldja meg ezt a részt az írónő - mint kiderült a szerzői megjegyzésből, ő maga nagyon várta ezt a kihívást. 

És hogy hogyan oldotta meg? Azt kell mondanom, szexibben, mint az első kettőt, ami azt illeti, nekem talán már kicsit túl szexi is volt. Erotikus könyveket is tucatjával olvastam, szóval nem mondom, hogy zavartak, de többször szóba kerül a new adult zsáner kapcsán, hogy mennyire lehet szétválasztani ezt meg az erotikust - általában azért szét lehet, de ebben a részben a new adultok között is határozottan sok volt az erotika. Vagy talán nem is sok, de az viszont olyan szabadszájú és pirulásra késztető, ami ebben a sorozatban eddig nem volt. Erre jönnek rá a sextingek, amiket szintén nem aprózott el az írónő. 

Ezzel együtt azt kell mondanom, hogy mindezt lazán el tudtam fogadni, mert annyira illik Deanhez. Jó dolog a szerelem megváltó erejéről olvasni, meg hogy mennyire megváltoztatja az embert, ami lehet igaz és el tudom fogadni a romantikus könyvek esetében - ám azért hiszek a kutyából nem lesz szalonna elvében. Nem tudnám Deant elképzelni olyasvalakinek, aki lazán túllép azon, hogy a szex fontos az életében. Persze, a hangsúlyok eltolódhatnak ide-oda, de Dean szereti a szexet. Pont. (Oké, ez most nem direkt volt.)



És sikerül is hozzá partnert találnia. Allie nem teljesen új szereplő, hiszen Wellsy legjobb barátnőjeként már ott volt a parkolópályán. Abszolút nem arra vágyik, amire Dean, de egy nehéz szakítás és egy jó adag pia gondoskodik róla, hogy a lehetetlen megtörténjen. 

Nagyon tetszett, ahogy ez a könyv a szakítás illetve az egyéjszakás kalandok kérdését kezelte. Beszéljünk előbb utóbbiról! Allie minden ízében magára veszi a skarlát betűt, amit rásüthetnek egy egyéjszakás kaland miatt. Mert míg ez egy pasinál a társadalom normái szerint pacsit jelent, vagy esetleg egy legyintést, hogy á, pasiból van, addig egy lány már rögtön r és k, ha belemegy ilyesmibe, főleg ha olyasvalakivel, mint Dean. Én ugyan a magam részéről nem vagyok az érzelemmentes szex szószólója, mert nem tudnék, azért az, hogy ezt a stigmát próbálja kicsit lebontani, tetszett. 
Viszont ennél is jobban szerettem, ahogy a szakítás témája előkerült. Végre nem egy olyan fájdalmas szakítást hoztak be egy könyvbe, amiben a megcsalás a téma. A megcsalás persze nyilvánvaló válóok, de pont a nyilvánvalósága miatt könnyű is - és meglehetősen gyakori az ilyen könyvekben. De a szakítás oka nem csak ez lehet. Ráadásul a legtöbb esetben ha nem erről van szó, akkor a pasi a kezdeményező fél. Ebben a sztoriban végre nincs megcsalás, és a lány mondja ki, hogy vége. Egyszerűen azért, mert már nem passzolnak - még mindig szereti, de mást akarnak az élettől, és felismeri, hogy ez hosszú távon egyiküknek sem tesz jót. Legyünk őszinték, egy ilyen szakítás sokkal rizikósabb, mint az egyértelmű szakítás. 

A The Score-ban mindezeken felül egy sor hétköznapi, mégis nehéz téma sorra kerül: az álmok követése, hogy mit áldoz be azért, hogy mindezt elérje, hogy érdemes-e kompromisszumokat kötni, hogy változhatnak-e a célkitűzősek, aztán van témaként beteg szülő, gyász, gazdag fiúka a nagyvilágban és még sorolhatnám.

Ami a cselekményt illeti... a regény elejét szerettem a legjobban, az indítás nagyon jól sikerült, aztán tetszettek Allie és Dean "nászutas" napjai is. A könyv második részének első felére a sztori talán kissé leült, belesüppedt a megszokásba, és nem nagyon láttam, pontosan honnan jön majd a konfliktus, mert bár több felé indulhattunk, egyik sem volt igazán kidolgozva. Bevallom, a meglepetésre nem igazán voltam felkészülve, bár tényleg próbáltam rájönni, mi lesz a bonyodalom, erre nem számítottam. Összességében nem teljesen vagyok elégedett, már ami a bonyodalmat illeti, és szerintem jobban ki lehetett volna bontani a konfliktusokat, ezzel együtt igazából különösebben nem is panaszkodom.

Az pedig határozottan tetszett, ahogy az írónő felvezette a következő párost. Ezekután az ember rögtön nyúlna a folytatásért, hogy mégis mi a rosseb??? 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7692_the_score_gol-20171030_102418.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Dean és Allie imádnak filmeket nézni és sokszor beszélgetnek filmekről, sorozatokról. Mostani játékunkban egyszerű dolgotok lesz, minden állomáson filmekből találtok egy jellegzetes, ismert képet és ki kell találnotok melyik filmből származik a kép. A film címét a Rafflecopter megfelelő dobozába írjátok be.

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.





A turné menetrendje


11.29 Insane Life
11.30 Könyvvilág
12.01 Sorok között
12.02 Angelika blogja
12.03 Deszy könyvajánlója
12.04 Kristina blogja
12.05 Dreamworld
12.06 CBooks

Nincsenek megjegyzések