Breaking News

Elle Kennedy: The ​Deal – Az üzlet {Értékelés + Nyereményjáték}

Elle Kennedy: The ​Deal – Az üzlet

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából nálunk is megjelent Elle Kennedy nagysikerű Off-Campus sorozatának első kötetete, a The Deal - Az üzlet. 
Hannah a traumát átélt lány és Garrett az iskola szépfiúja minden oldalon mosolyt csal az olvasók szájára, de vajon ez elég, hogy több lehessen közöttük, mint barátság?

Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, gyertek és kövessétek a blogturné állomásait! Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya!



Eredeti cím: The Deal
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 440
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633997765
Sorozat: Off-Campus 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,32)
Megrendelési link
A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein
magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Az első mondat:


"Azt sem tudja, hogy a világon vagyok."

Véleményem


Hát, őszintén nem gondoltam, hogy én ezt a könyvet ennyire fogom szeretni, de valahogy beszippantott, aztán már csak azt vettem észre, hogy le se tudtam tenni, és amikor a végére éltem, legszívesebben kezdtem volna elölről. (Egyébként így is lett, azt hiszem, az első olvasás óta már vagy négyszer újraolvastam, többek között ma is a poszt megírásának örömére - tipikus nyugikönyvem lett, a stresszes napokon előveendő könyvek listájára került.)

A sztori önmagában nem különösebben újszerű. Adott a menő srác, aki korrepetálásra szorul, meg a csaj, aki segít neki. Ezzel együtt azért érdemes megjegyezni, hogy Hannah nem az a tipikus stréber, és Garrett nem az álmai pasija, sőt - egy másik srác tetszik neki, és azért cserébe, hogy Garrettnek segít, ő meg abban segít, hogy felhívja magára a figyelmet. (Ilyen storyline-t is ismerünk már, nem igaz?) De az egyik legjobb dolog ebben a kapcsolatban pontosan ez volt: hogy egyikük se figyelt oda a másikra, egyik se gondolta volna, hogy ebből bármi lesz. Mindkettejüket villámcsapásként érte a másik, de nem egyik pillanatról a másikra derült ki a számukra. Rengeteg apró momentum vezet el odáig, hogy egymásba szeressenek - előbb haverok, aztán barátok lesznek, miközben az az elejétől egyértelmű, hogy a kémia működik köztük. Na de visszatérve, minden apróság aranyat ért: a Breaking Bad maratonok, az apró érintések, az összemosolygások, a pattogatott kukorica, az éneklés... Néha Garrett reakciói annyira cukik voltak, hogy szívem szerint jól megölelgettem volna. 

A kapcsolatukban pont a kezdeti különbségek miatt megvan a humor is: fura sms-esézek, viták, civakodások, a másik direkt húzása. Szóval nevetni is lehet rajta bőven, nem csak románc van benne. 

Másrészről mindkét oldalon kapunk olyasmiket, amik kicsit még érdekesebbé teszik a két főszereplőt. Mindkettejük életének megvannak a tragédiái, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a ponton, ennyi new adult könyvvel a hátam mögött ezek engem már nem sokkoltak úgy, mint régen. (Nem mondom el, miről van szó, az derüljön ki olvasás közben.) Viszont kifejezetten élveztem Hannah oldaláról a zene megjelenését, épp csak érintőlegesen, épp annyira, hogy ne a zene legyen a középpontban, az egyéniségét mégis színesítse. De még ennél is jobban imádtam Garrett oldalán a hokit. No, nem magát a hokit, hanem a hokicsapat tagjait, a bandát, az összetartást. Szinte minden jelenetnél, amiben előkerültek Garrett haverjai, jókat mosolyogtam, és már az lebegett a szemem előtt, hogy az ő könyveiket is olvasnom kell. Mert egyszerűen imádnivalóak, együtt is, külön is. 



Szóval összességében nem mondom, hogy félelmetesen egyedi a sztori, mert az nem lenne igaz. (Bár azért mindenképp pirospontot érdemel, hogy a szerelmi háromszög dolgot nem húzta el a szerző úgy, ahogy szokták, és nem jöttek a szokásos, fejünket a falba vágós "csavarok" sem.) Viszont van valami olyan bája, egy olyan kisugárzása - Garrett biztosan megjegyezné, hogy neki köszönhetően -, hogy egyszerűen nem lehet tőle elszakadni. Végig kell olvasni egy ültő helyben, mert nem lehet letenni, mert megmosolyogtat és jó érzés, még akkor is, amikor én nehéz témák kerülnek a terítékre. 

Alig várom a folytatást!

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7469_az_uzlet-20161102_141804.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra

















Nyereményjáték


A The Deal - Az üzlet kötet egyik főszereplője Garrett, aki profi hokijátékos és egész életét a jégkorong határozta meg. Hazánkban, ha nem is a legnépszerűbb sportok közé sorolható a jégkorong, de bizony nekünk is vannak szép eredményeink. 
Vajon mennyire ismeritek a hazai válogatottat? 
Minden állomáson egy képet találtok és a játékos jelenlegi klubjának a nevét, ezek alapján kell megtalálnotok melyik játékost látjátok és beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.
(Képek forrása: http://www.jegkorongblog.hu )

Magyar AC

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné menetrendje


11.04 Insane Life
11.07 Deszy könyvajánlója
11.08 Kelly & Lupi olvas
11.09 CBooks
11.10 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések