Breaking News

Jeaniene Frost: Első ​lobbanás {Értékelés + Nyereményjáték}

Jeaniene Frost: Első ​lobbanás

A blogturnéról




A vámpíros Urban Fantasyk egyik koronázatlan királynője, a fél vámpír vámpír vadász Cat, és a szemtelenül sármos Bones megalkotója, maga Jeaniene Frost tér vissza, hogy újra meghódítsa a magyar rajongók szívét. Ezúttal a Cat & Bones sorozat spinoffjával, melynek egyik főszereplője nem más, mint maga Vlad Tepesh! A Blogturné Klub 9  bloggere pedig 2017. november 22-től 2017. november 30-ig mutatja be nektek Vlad és Leila perzselő történetét.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 344
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
ISBN: 9789633997383
Sorozat: Az éjszaka hercege 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,24)
Megrendelési link
Leila egy sötét erővel megátkozott halandó…

Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Vlad képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?

A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…
Vérpezsdítő új sorozat, ami visszahozza az igazi vámpírokat.

Az első mondat:


"Leraktam a biciklimet az étteremnél, és letöröltem a verítéket az orrom alól."

Véleményem


Nagyon érdekes, annak idején több ulpiusos paranormális romantikus sorozatba is belevágtam, de valamiért Jeaniene Frost kimaradt a szórásból. Nem igazán tudnék magyarázatot adni erre, talán az lehetett az oka, hogy az ő sorozatának az első részét nem vettem meg csomagban, mint Wardot és Kenyont. Mindenesetre így alakult, ezért amikor kiderült, hogy érkezik a Könyvmolyképzőnél az új Frost kötet, én nem voltam olyan izgatott, mint sokan mások - pusztán azért, mert nem ismertem. Aztán akkora volt a lelkesedés, hogy kíváncsi lettem, és mivel kiderült, hogy első rész, így azt mondtam, oké, vágjunk bele! 

Frost története sok szempontból jobban hajaz a klasszikus vámpíros sztorikra, mint mondjuk Kenyon és Ward sorozata - legalábbis szerintem, így, az első rész alapján. Tényleg előkerül a Vlad Tepes dolog, Romániában is megfordulunk, és nem mellesleg magyar nevű és magyarul beszélő szereplők is előfordulnak - ezen egyébként nagyon jót derültem. 

Emellett természetesen kell bele valami csavar is: a csavart itt a főszereplőnk, Leila jelenti, aki egy különleges képességekkel megáldott ember. A képessége pedig zseniális ötlet volt szerintem az írónőtől, mert rengeteg dologra nyújt lehetőséget. A képességét a fülszöveg nem árulja el, de ha nem gond, az értékelés szempontjából én ezt most nem tudom kikerülni - meg egyébként is, a könyv elején kiderül. De ha valaki mégis inkább tartózkodna tőle, hogy megtudja most, az ugorjon a következő bekezdésre! Na szóval, Leila különleges képessége egyszerre fizikai és pszichikai: egyrészt képes nagyon erős áramütéseket előidézni, másrészt ha megérint valaki, látja annak a legnagyobb bűnét - innen pedig továbbvezetve a múltját, a jelenét és esetleg a jövőjét is. Engem ezek közül leginkább a bűnök meglátása fogott meg, ez ugyanis valóban nagyon különleges. Kicsit emlékeztet arra, amire Lucifer képes a Lucifer sorozatban, de míg ő ezt inkább szórakozásként éli meg, Leila esetében megismerhetjük ennek a borzalmait. Talán ennél még egy fokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, egy idő után sokkal inkább a "jóslásra" és az áramütésre koncentráltunk, pedig szerintem azok az X-Menek és egyéb fantasyk után sokkal átlagosabb képességek, ötlet szintjén több rejlik a bűnök látásában. De mivel ez sorozat, remélem, még visszatérünk erre, mert ez a regény elején magaslabda volt, aztán bár pattogott, nem feltétlenül olyan magasra, mint lehetett volna. 



Szóval az egyik főszereplőnk Leila, aki talán egy fokkal határozottan hősnő, mint sok paranormális románc esetében. Pont a képessége miatt egy fokkal keményebb és cinikusabb, de azért ami a szerelmi szálat illeti, elég gyorsan enged. 

És ha már a szerelmi szálnál járunk. Megvannak a szokásos elemek, a szexi vámpír, az első látásra fellobbanó szenvedély, de azért mondjuk Kenyonhoz vagy Cole-hoz képest talán kicsit több akciót kapunk és kevesebb szexet és szenvelgést. De azért erős a romantikus szál a könyvben, ebből a szempontból még mindig inkább paranormális romantikusnak nevezném, mint urban fantasynek. Az mindenesetre tetszett, hogy nem lett első pillantásra sírig, vagyis síron túlig tartó szerelem, érezhetően fog még bontakozni ez a szerelmi szál a következő kötetekben. 

Ami az akciójeleneteket illet, számomra pont elég volt, amit kaptunk. Nem csak egy mellékszálat kaptunk, hogy mégis legyen valami a romantika mellé, hanem tényleg szerepe volt az akciónak, már a szerelmi szál is pont így indult be. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobban kidolgozni, ráadásul a főellenség helyett inkább a csatlósokra koncentráltunk, de valószínűleg lesz ez még így se, ennek a folytatás volt az oka. 

Ó, és bár ahogy említettem, nem olvastam a Cat és Bones sorozatot, de azért meg kell jegyeznem, hogy bizony egy jelenet erejéig ők is feltűntek a könyvben, annak a sorozatnak a rajongói örülhetnek. És ez az egy jelenet meg Bones emlegetése pont elég volt ahhoz, hogy érdekelni kezdjen az is, valószínűleg nekiállok pótolni. Ez a Bones-Vlad civakodás kifejezetten vicces volt, érdekelnek a gyökerei. 

Kíváncsian várom, hogyan tovább ezután, mindenképp folytatni fogom.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7516_once_burned-20171115_135523.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Ebben a turnéban egy igaz-hamis játékot kell hibátlanul teljesítenetek, ahhoz, hogy esélyesek legyetek a három db Első lobbanás egy példányára. Minden állomásom találtok egy-egy állítás, amiről el kell döntenetek, hogy igaz-e avagy hamis. A helyes választ a rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok. 
Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Leila egy vándorcirkuszban dolgozik

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.22. - Függővég
11.24. - MFKata gondolatai
11.25. - Könyvvilág
11.26. - Sorok Között
11.27. - Olvasónapló
11.28. - Dreamworld
11.29. - Angelika blogja
11.30. - Insane Life
12.04. - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések