Breaking News

J. L. Armentrout: Stay ​With Me – Maradj velem {Értékelés + Nyereményjáték}

J. L. Armentrout: Stay ​With Me – Maradj velem

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenik Jennifer L. Armentrout Várok rád sorozatának 3. része a Stay With me - Maradj velem című könyve. A Blogturné Klub bloggerei 8 napon keresztül december 4. és 11. között várják az olvasókat a turné állomásain.


Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 600 oldal
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634570257
Sorozat:Várok rád 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,17)
Megrendelési link
A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a
Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is.
A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

Az első mondat:


"A Szexi Pasik Bandája körülvett."

Véleményem


Callával már találkozhattunk az előző kötetekben, és most elérkeztünk oda a sorozatban, ahol az ő történetét ismerhetjük meg. Bevallom őszintén, bár emlékeztem rá, túl mély nyomot eddig nem nagyon hagyott bennem, nem emlékeztem rá annyira, mint amennyire például az előző kötetet vártam. Számtalan olyan korábbi mellékszereplő akadt még, akinek előbb vártam volna a saját kötetét, mondjuk Olly, de hát... ajándék lónak...

Szóval ahogy eddig is, most is úgy jönnek egymás után a sorozat részei, hogy új főszereplőket kapunk. Ez a kötet kicsit olyan volt, mint egy új kezdet, hiszen sok szempontból másként alakult, mint az előzőek. Egyrészt amiatt, hogy a második főszereplő páros sokkal komolyabb felvezetést kapott, itt pedig amellett, hogy Calla kicsit háttérbe szorult, beszürkült a többiek mellett (egyébként vicces, de ezt a könyvben ő maga is elismeri), a másik főszereplőt, Jaxet egyáltalán nem is ismertük. Másrészt a helyszín is változik - eddig a fősulin tartózkodtunk, legalább a könyv felében, és így alakult a csapat is - így ismertünk meg mindig újabb szereplőket, merültünk el a fősulis bulik világában és így tovább. Calla történetében ehhez képest minimális ez a fősulis rész, ehelyett helyszínt váltunk. Ennek megfelelően a kötet hangulata is más egy kicsit. 

Nem állítom, hogy gyökeresen más, amit kapunk. Armentrout NA regényeinek van egy stílusa, amit természetesen nem vetkőz le magáról. És az is igaz, hogy ebben a kötetben is felbukkannak a korábbi főszereplők mellékszereplőkként. És ahogy az előző két kötet, ez sem mentes a nehéz sorsoktól, a kemény múlttal küzdő szereplőktől, akik valamilyen formában a szerelemtől kapnak megváltást. 



Ezzel együtt ez a regény sokkal nehezebb volt. Míg eddigi szereplőink nagyrészt eltávolodtak a múlt gondjaitól, addig Calla pont beleugrik a közepébe. Azt hitte, maga mögött hagyta alkoholista és drogfüggő anyját és a múlt más kísérteteit, de egyik pillanatról a másikra annyira a mélyben találja magát, hogy csak egyetlen hely jelenthet kiutat: az, ahol született. A feladat nem egyszerű: össze kéne kaparnia egy csomó pénzt és megtalálnia az anyját, mielőtt a tartozásait behajtani készülő drogdílerek és más alvilági emberkék őt vennék elő. 

Ebben a kötetben elég sok minden történik, sokkal több a szó szoros értelmében vett akció, mint az előzőekben. Van egy sor bűnöző, támadás, félelmetesebb-sötétebb részek, természetesen titkoknak sem vagyunk híján, ráadásul a semmiből kell új életet felépítenie Callának, miközben minden borzalmat újra - és most már tényleg - feldolgoz. 

Épp ezért volt számomra meglepő, hogy bizonyos részeket... nos, az erős lenne, hogy untam, egyszerűen csak viszonylag semlegesen olvastam. Szeretem a new adult könyveket, és igazán semmi gondom a hosszú kötetekkel, de itt, ennél a 600 oldalnál már bizony éreztem, hogy lehet, hogy ez már túl sok. Ha ezt kevesebb oldalszámban írja meg az írónő, sokkal pörgősebb és izgalmasabb sztorit kaphattunk volna. Mert arra nem lehet panasz, hogy voltak-e fordulatok és meglepetések, még ha nem is kaptunk igazán óriási csavart, inkább csak köztes kisebbeket. De az összekötő részek relatíve hosszúak voltak. Egy ponton túl pedig már kicsit kezdtem besokallni a szereplők mondvacsinált civakodásain és azon, hogy Calla ugyanazokat a köröket futja le. 

Ezzel együtt dicséretet érdemel Jax, mert rá nem lehet panasz. Nem mondom, hogy annyira elvarázsolt, mint anno Cam, mert nálam még mindig ő vezeti a sorozat jópasi listáját, ezzel együtt egy szexi, ámde érzékeny pultosfiú határozottan kecsegtető - és nem is okoz csalódást. 

Összességében nem volt rossz ez a könyv, szerettem olvasni, de azt hiszem, itt érvényesíteni lehetett volna a kevesebb néha több elvét, és mondjuk ugyanezt 600 helyett 400-450 oldalban elmondani. Még úgy is hosszú NA könyvnek számítana, de talán egy fokkal izgalmasabb és olvasmányosabb lenne. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7651_stay_with_me_maradj_velem-20171115_135540.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Jax karaktere nagy kedvencünk, így a turnéhoz tartozó játék a munkájához kapcsolódik. Az állomásokon olyan könyvekből találtok idézeteket, vagy borító részleteket, amelyekben a főszereplők egyike pultos vagy felszolgáló. Találjátok ki melyik könyvről van szó és írjátok be az író nevét és a könyv címét a megfelelő rafflecopter mezőbe.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje 


12.05. Deszy könyvajánlója
12.06. Angelika blogja
12.07. Insane Life
12.08. CBooks
12.09. Könyvvilág
12.10. Dreamworld blog
12.11. Sorok között
12.12. Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések