Breaking News

Elle Kennedy: The ​Mistake – A baklövés {Értékelés + Nyereményjáték}

Elle Kennedy: The ​Mistake – A baklövés

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent Elle Kennedy nagysikerű The Deal - Az üzlet című könyvének folytatása, The Mistake - A baklövés címmel. Előző kötetben megismerhettük Logant, aki legjobb barátja párjába zúgott bele és pont ezért sokan vártuk az ő történetét. Vajon van remény Logan számára, avagy  Grace hozhatja el neki  az igaz szerelmet?
Kövessétek a turné állomásokat és ismerjétek meg jobban a könyvet! A játékunk során esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: The Mistake
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 352
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633997772
Sorozat: Off-Campus 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
A ​srác nem csak a pályán szeret játszani…
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…

A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

Az egyik legnépszerűbb New Adult-sorozat újabb szenvedélytől izzó része. Vesd bele magad!

Az első mondat:


"Szar ügy, ha az ember a legjobb barátja csaja után ácsingózik."

Véleményem


Van abban valami nagyon vicces, hogy egy olyan sportot érintő sorozat ennyire népszerű nálunk, aminek a sportja valójában nem is igazán. No de nem ez a lényeg, hanem az, hogy maga a történet és a karakterek mennyire működnek. Az üzlet elég magasra helyezte a lécet, így kicsit féltem, hogy meg sikerül-e ugrani. 

A baklövés főszereplője az első rész után meglehetősen nyilvánvaló volt: Logan, az a bizonyos legjobb barát, aki beleesett a legjobb barát barátnőjébe. Meglehetősen szerencsétlen helyzet, nem tudom, van-e ennél nagyobb szívás. Mert hát egyrészről örül az ember a barátja boldogságának, de a legtöbben nem vagyunk Teréz anyák, így annyira önzetlenek se, hogy ne kívánjuk meg azt, ami felebarátunké... És ezekkel a vágyakkal együtt élni úgy, hogy a) igyekszik az ember titkolni, miközben b) látja-hallja, ahogy ezek ketten nyalják-falják egymást, és kicsattannak a boldogságtól, ő meg c) próbálna tovább lépni, de mégis hogyan, amikor vágyai tárgya napi szinten ott van? 

Bevallom, én nagyon megkedveltem Logant az első részben, és kifejezetten sajnáltam őt, amiért kénytelen volt ebben a helyzetben jó arcot vágni. Magam is tapasztaltam hasonló helyzetet, még ha nem is ennyire élesen, így könnyen tudtam azonosulni szegénnyel... Egészen a kiindulópontig, ugyanis az, ahogy Logan megoldani igyekezett a problémát, már kevéssé volt az én szám íze szerint való. Igaz, el tudtam fogadni, hogy csajozással próbálja elterelni a figyelmét, szóval ezzel nem volt gondom. Talán kicsit furcsa volt megszokni ezt a Logant, mert az előző rész alapján ennél visszafogottabbnak, cukibbnak tűnt - itt sokkal inkább alfahím. Szerettem, félre ne értsetek, csak valahogy nem pont így képzeltem, mint amilyen itt volt. Megvolt a cukisága itt is, de sokkal mélyebbre kellett érte ásni, mint az első részben.



A másik főszereplőnkkel, Grace-szel szintén nagyon könnyű azonosulni. Ő az a bizonyos jó kislány típus, aki egyszerűen képtelen kilépni a jó csaj barátnője árnyékából. Nem csúnya, de semmi különös. Nem tűnik ki a tömegből, ha hozzászól egy jó pasi, akkor mindenféle marhaságról kezd végeláthatatlanul (hallhatatlanul) hadoválni és amikor rájön, hogy valami cikit csinált (például rázúdított a srácra egy monológot a bérgyilkosokról), fülig pirul. Na, ezzel aztán tényleg nagyon könnyen tudtam azonosulni. És akkor jön John Logan, Grace meg életében talán először kicsit merészebben cselekszik - no nem túlságosan, csak pont annyira, hogy elmondhassa, tesz valamit és próbálkozik. És szerencsére jól sül el a dolog. 

Logan és Grace cukik együtt, nagyon különbözőek, mégis hasonlóak. Volt néhány nagyon cuki jelenetük, gyakorlatilag minden közös mozizást szerettem, akárhol esett is meg. 

Viszont ezzel együtt be kell vallanom, valami apró rossz érzésem mégis maradt, bár ez talán nem is jó megfogalmazás. Rossz érzésem nem maradt, és igazán hiányérzetem sem, mégis valami hiányzott ahhoz, hogy annyira jó legyen, mint az első rész. Nehéz megfogni, hogy pontosan mi. A regényben volt egy rész, ahol ugrottunk egy elég nagyot az időben - talán ez volt nálam az a pont, ahol kicsit megtört a dolog. Nem volt rossz így sem, de ott kicsit kifejtetlennek éreztem azt az időszakot, még ha értem is, miért így történt. Utána pedig hirtelen turbó üzemmódra kapcsolunk, jön egy tök jó ötletre alapuló rész - nem lövöm le a poént -, azon meg végigszáguldunk, pedig még igazán elmerengtem volna ezeken a bizonyos... dolgokon Grace-szel, és még inkább Logannel. 

Ami pedig a nagy konfliktust illeti Logan és Grace kapcsolatán kívül... A Logan-Hannah dolog kifejezetten tetszett, és a megoldás is, még ha talán gyors is volt egy kicsit, de elfogadom amolyan Heuréka pillanatnak. Ám a másik konfliktus, amit Logan szállít, háááát. A családi problémái súlyosak, és nem is volt rosszul megírva, kifejezettem sajnáltam. Viszont az ebből fakadó nagy kérdést picit mondvacsináltnak éreztem - olyan nincs, hogy ne legyen valami más megoldás, mint amin Logan rágja magát az egész részben. Főleg figyelembe véve, milyen tehetséges és milyen barátai vannak. Így mire eljutottunk a megoldásig, inkább csak amolyan "Na végre!" érzésem volt. 

Összességében jó volt ez a könyv, szerettem a szereplőket, a hangulat még mindig szuper, Hannah-ék felbukkanásait nagyon szerettem, és úgy egészben nagyon élvezhető volt. De azért Az üzletet egy fokkal jobban szerettem.

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7507_a_bakloves-20170602_104346.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Ha velünk játszottál első résznél, emlékezhetsz, hogy jelenlegi jégkorongosokról kérdeztünk titeket, most is a jégkorong világában maradunk. Minden állomáson jéghokis kérdéseket találtok,ezekre a Rafflecopter megfelelő mezőiben kell helyesen válaszolnotok.
Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Általában hány tagot öltöztetnek be egy jégkorong mérkőzésre?

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.17. – Insane Life
06.18. – Angelika blogja
06.19. – Sorok között
06.20. – Deszy könyvajánlója
06.21. – Könyvvilág
06.22. – Kelly & Lupi olvas
06.23. – Kristina blogja
06.24. – CBooks
06.25. – Dreamworld

Nincsenek megjegyzések