Breaking News

Jaymin Eve · Leia Stone: Ash ​– Parázs {Értékelés + Nyereményjáték}

Jaymin Eve · Leia Stone: Ash ​– Parázs

A blogturnéról




Charlie mindig is utálta a Parazsakat, a vámpírok és az emberek közös leszármazottait. Aztán rájött, ő is egy közülük… Az izgalmas, vicces és szexi könyvről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, a turné végén pedig meg is nyerheted a könyv egy példányát!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 280
Fordító: Sziklai István
ISBN: 9789634571469
Sorozat: Kaptár trilógia 1.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,04)
Megrendelési link
Parázs ​vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert
megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az.
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek.
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a vámpíroknak és a parazsaknak, hogy elszigeteljék őket a társadalom többi részétől.
Hogy mi a gond? A Kaptár tele van, és csak néhány kiválasztott kap rá engedélyt, hogy ott éljen. Hogy egyáltalán éljen. Ha Charlie ki akarja vívni magának a jogot arra, hogy a Kaptár lakója lehessen, túl kell élnie a selejtezést – egy sor halálig tartó küzdelmet. És hogy mi benne a legszebb? Hogy csak azért, mert lány, nem részesül különleges bánásmódban.
Viszont jó, hogy ott van Ryder, a parazsak titokzatos főrendőre, aki mintha mindig ott állna mögötte. De amikor a titkok kezdenek a felszínre bugyogni, egy srác nem lesz elég, hogy megmentse.

Az első mondat:


"Ahogy befordultam a sarkon, még keményebben hajtottam magam, és a szemem sarkából láttam, ahogy a vörösbe és aranyba öltözött őszi fák elmosódva suhantak el mellettem, miközben a lábam az utolsó kilométert falta."

Véleményem


Bevallom őszintén, elég nagy fenntartásokkal álltam neki ennek a könyvnek. Először nagyon vártam, aztán hallottam valamit, ami elbizonytalanított, de utólag nem bántam meg, hogy ez nem tántorított el az olvasástól, jó döntésnek bizonyult.

Mert igen, nekem tetszett ez a könyv. Kicsit olyan érzésem volt, mintha felnőtt fejjel megint belecsöppennék a régi vámpírlázamba. Mindenki kicsit idősebb, a szex kicsit hangsúlyosabb, a szereplők szabadszájúbbak és folyik a vér, de az érzés hasonló volt. 

Főszereplőnk, Charlie egy olyan világban él, ahol az emberek tudnak a vámpírok létezéséről, és mindkét fél közös kívánságára eltűrik egymást. De persze szigorú szabályok között: például az emberek számára késő éjjel és hajnalban kijárási tilalom él, a vámpok pedig nem szívhatnak csak úgy le bárkit. Ezenkívül a világnak fontos részét képezik azok a kevesek, akik igazából sem nem emberek, sem nem vámpírok. Ők a hibridek a két faj között, egy emberi nő és egy férfi vámpír közös gyermekei: a parazsak. A parazsak csak férfiak lehetnek, és bár erősebbek, mint az emberek és szükségük van a vérre, azért még nem vámpírok - és időnként emberi ételre is szükségük van. A vámpok és a hibridek pedig úgynevezett Kaptárakban élnek, ami egy elég nagy lakóközösség, amiben mindenkinek megvan a helye. 

Charlie utálja a vámpírokat és a parazsakat, hiába van tőlük minden lány elalélva - mert hogy gyönyörűek is. Amikor azonban kiderül, hogy megdöbbentő módon ő is parázs, az élete fenekestül felfordul. Különleges még közöttük is, hiszen nő - és fokról fokra fejtjük vissza, mi áll homályos származása titka. 

Eddig eléggé a Twilightra emlékeztet a sztori: szépséges vámpírok, akiket mindenki szexinek tart, meg egy főszereplő lány, aki még köztük is különleges... És akkor még a szerelmi szálat nem is említettem, erre mindjárt visszatérünk.

De nem csak ez a sztori jutott eszembe. Rögtön a könyv elején kapunk egy életre-halálra vívott küzdelmet is, amiről határozottan Az éhezők viadala jutott eszembe. Nem rossz értelemben mondom ezt, passzolt a történethez ez a szál, viszont nem tudok eltekinteni a hasonlóságtól. Igaz, itt nem kap olyan nagy hangsúlyt maga a viadal, nem erre húzták fel a szerzők a történetet, sokkal fontosabb maga Charlie. 

Nagyrészt az ő kaptárbéli hétköznapjait ismerjük meg, de igazából soha nem maradunk izgalom nélkül: egyrészt ott a viadal, másrészt nem kevés vámpírral és parázzsal kerül összetűzésbe, a legjobb barátnőjével is gondjai akadnak, ott van a származása titka... no meg a korábban emlegetett szerelmi élete.

Természetesen nem kaphatunk ilyen sztorit egy szexi hím nélkül - haha. Szóval érkezik rögtön a sztori elején Ryder, minden parazsak parazsa, aki brutális - ám mégis látjuk az érzelmes oldalát is. Túlzás nélkül állíthatom, hogy rögtön az első oldalakon pattog a szikra a parazsak között (jaj xD), úgyhogy pont, mint Charlie, alig vártam, hogy Ryder újra meg újra felbukkanjon, és bár elég hideg-rideg, minden egyes kicsit is gyengéd megnyilvánulása elvarázsolt. 

Összességében nagyon tetszett a könyv. Nem tökéletes, ezt nem állítanám, de végig fenntartotta a figyelmem, mindig akadt valami kis izgi, közben pedig ott volt a szerelmi szál is, és hát Ryder mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Charlie is elég badass, néha túlságosan is, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7650_ash-20170929_143243.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Ugye nem csak mi szeretjük a vámpíros könyveket? :) A mostani játékunk során szuper vámpíros könyvek főszereplőinek a neveit látjátok minden állomásnál. A feladatotok, hogy kitaláljátok mely könyvhöz tartoznak, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok sikert!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Allison Sekomoto & Kanin

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11/24 Sorok Között
11/26 Dreamworld
11/28 Insane Life
11/29 Spirit Bliss
11/30 Deszy könyvajánlója

1 megjegyzés:

  1. Bocsi, hogy közbeszólok, de nem Allison SekEmoto lenne? E-vel és nem o-val?

    VálaszTörlés