Breaking News

Julianne Donaldson: Edenbrooke ​örököse {Értékelés + Nyereményjáték}

Julianne Donaldson: Edenbrooke ​örököse

A blogturnéról




Idén novemberben jelent meg a Könyvmolyképző kiadó gondozásában az Edenbrooke duológia előzménykötete. Tartsatok velünk december 5-11 között, ha részt vesztek a nyereményjátékunkban, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 72
Fordító: Molnár Edit
ISBN: 9789634571636
Sorozat: Edenbrooke 0,5
Kezelhető-e standalone-ként? Igen, de nem nagyon van értelme
Nézőpont: E/1
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,26)
Megrendelési link
Philip Wyndham sohasem irigyelte a bátyját, Edenbrooke leendő örökösét. Inkább lenne
a maga szerencséjének a kovácsa, mint hogy a cím és a rang szabta korlátok között éljen. De amikor a bátyja váratlanul meghal, Philip élete is fenekestül felfordul, mivel a körülmények azt követelik tőle, hogy feladja addigi életét. Philip felölti új szerepét, és London legkörülrajongottabb agglegényeként felváltva vergődik a berzenkedés, az unalom és a düh fogságában. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, mert egy este a sors egy fogadóba vezeti, ahol hősünk megismeri a páratlan Marianne Daventryt.

Az első mondat:


"– Wyndham őrnagy!"

Véleményem


Bevallom őszintén, amikor megnyitottam a kéziratot, meglepődtem, milyen rövidke. Mármint... persze tudtam, hogy nem lesz hosszú, de azért sajnáltam. Annyira imádtam Philipék párosát az Edenbrooke-ban, hogy tudtam, nem fogok tudni betelni velük. Ahogy azt is, hogy rettentő dühös leszek, amikor pont a legizgibb résznél ér majd véget Philip szemszöge.

Mert hát Marianne változatát már megismertük, a megismerkedéstől egészen a happy endig. De hát annyira, de annyira kíváncsi voltam arra, Philip mindezt hogyan élte meg, még ha tele is van Marienne szemszöge utalásokkal, hogy Philip hátulról mellbe, apró jelzésekkel próbálkozik - csak hát ugye a mi kedves hősnőnk nem veszi észre.

Azt is tudtam viszont, hogy nem ugyanazt a sztorit ismerhetjük meg másik szemszögből, amit már olvastunk az Edenbrooke-ban, ez ugyanis előtörténet.

Megismerhetjük a könyv előzményét, azaz azt a történetet, hogyan vált Philipből Edenbrooke örököse. Nem született bele, hiszen csak második fiú volt, és nem kevéssé fájdalmas út vezetett az örökségéig. 

A legjobban azt szerettem a történetben, hogy kicsit megváltoztatta azt, hogyan állok Philip és Marianne első találkozásához - ami egyben az egyetlen jelenet is, amit mindkét könyvben megismerhetünk. Ugyanis Philip érzéseit sokkal mélyebben megérintette Marienne beszólása, mint azt az eredeti könyv alapján hihetnénk.



Ami magát a történetet illeti... elég sokat ugrálunk az időben, már persze a hosszúsághoz képest. Kapunk egy kis bepillantást Philip fiatalabb korába, aztán a katonai éveibe és egy kis darabkát azokból az évekből is, amikor a menyasszonyjelöltek üldözték. Így már kicsit jobban megérthetjük azt a bizonyos szökést is...

Fontos tudni, hogy ez nem kimondottan romantikus történet. Ne felejtsük, Marienne csak a kötet legvégén jelenik meg! Itt Philip van a középpontban - meg kicsit Edenbrooke. 

Ezzel együtt kicsit sajnáltam, hogy pusztán ennyi volt a történet. Nem csak azért, mert szívesen olvastam volna akár az egész Edenbrooke-ot más szemszögből, mert azt az írói döntést még megértem, hogy Julianne Donaldson nem ezt akarta megmutatni. Viszont túl sokat Philipből magából sem kapunk. Leginkább a bátyja, Charles karakterét éreztem kidolgozatlannak. Valahogy olyan... papírmasésan antipatikusnak festette meg Donaldson, néhány olyan sarkított jelenettel, amik mellett már nem is tűnt igazi embernek, pusztán egy karakternek, akinek a halálát így nem kellett nagyon fájlalni, és aki jó ellenpontot jelentett Philip mellett. Ezt sajnálom, mert kicsit bővebb kifejtéssel is lehetett volna arrogáns *nem írom le*, de úgy, hogy emberszerűbb, reálisabb legyen. 

Összességében persze nem ez volt a lényeg, túl nagy cselekményt és karakterfejlődési ívet nem várhattunk ettől a kötettől, inkább csak csemege azoknak, akik szerették az Edenbrooke-ot, még ha a hangulata nem is olyan bájos, azért a rajongóknak határozottan kötelező és érdekes olvasmány.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7806_edenrooke_orokose-20171113_100436.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban minden résztvevő blogon találtok egy férfi főhőst valamelyik történelmi romantikus regényből, a ti feladatok annyi lesz, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába annak a könyvnek a címét, amelyben szerepel. Jó játékot! Ne feledjétek, ha velünk tartotok, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Philip Crane

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje 

 

12/05 Sorok között
12/06 CBooks
12/07 Könyvvilág
12/08 Betonka szerint a világ...
12/09 Dreamworld
12/10 Deszy könyvajánlója
12/11 Kristina blogja

1 megjegyzés:

  1. Nagyon vartam, es ehhez kepest kevesnek ereztem. Viszont en odavagyok a "masik" szemszogert. ☺ A szurke otven arnyalata is jobban bejon Mr Grey nezopontjabol, de sorolhatnam meg.

    VálaszTörlés