Breaking News

Látványos, új előzetest kapott a Ready Player One!

Korábban már többször írtam bejegyzést a Ready Player One filmhez, az első jelenetfotókat és az első előzetest is megosztottam.

Steven Spielberg új filmjének alapja Ernest Cline geekeknek írt sztorija. Számíthatunk egy sor utalásra és easter eggre, bár azért a rajongóktól elég sok félelemről is olvastam, hogy nem sikerül majd úgy megvalósítani a világot, ahogy ők elképzelték.



Ami biztosnak látszik az előzetes alapján: látványosnak ígérkezik a film.

Az előzetes elején megismerhetjük a főszereplőnket, Wade Watts-ot, aki röviden összefoglalja az életét, majd bemutatja nekünk az OASIS-t, ami az egyetlen menekülési utat biztosítja neki az életéből. Amikor az OASIS kitalálója meghal, egy utolsó üzenetben elárulja: elrejtett egy easter egget, szó szerint egy tojást a világban. Aki ezt először megszerzi, megörökli a vagyonát és mellé az OASIS világának teljes irányítását. Megindul tehát a verseny, amiből nem maradhat ki Wade sem. 

Én még nem olvastam a könyvet, bár Fummie már ódákat zengett nekem róla, mindenesetre így az előzetes alapján ez egy modern szegény legkisebb fiú elindul mesének tűnik - amivel semmi baj nincs. Kíváncsi vagyok.

Íme az előzetes:




A film jövő március 30-án kerül majd a mozikba.


A könyv fülszövege:

2044-et ​írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.
Ernest Cline első regénye a 2011-es megjelenését követően megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs művévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van, és készül belőle már a nagyköltségvetésű film is.

Nincsenek megjegyzések