Breaking News

Új részletet kaptunk a következő Árnyvadász novellasorozatból, Jemmel és Matthew-val a főszerepben!

Korábban már többször írtam róla, hogy Ghosts of the Shadow Market címen újabb Árnyvadász novellasorozattal jelentkezik Cassandra Clare meg írói csapata. 

A sorozat főszereplője Zakariás testvér lesz, és ahogy azt a Bane krónikáknál is láthattuk, érinteni fogjuk több korábbi vagy későbbi főszereplő életének egy-egy momentumát is. 

Most kaptunk egy újabb részletet, ami valahol a The Last Hours sorozat idején játszódhat. 



És akkor a részlet:


Végigsétáltak az Árnypiac standjai között. Zakariás testvér egy bizonyos boszorkánymestert keresett, aki üzenetet küldött neki arról, hogy segítségre lenne szüksége.
- Tudja Will bácsi, hogy Londonban vagy? - kérdezte Matthew. - Elmész meglátogatni? Ha Will bácsi rájön, hogy Londonban voltál és nem kerested, én meg tudtam róla, akkor nekem lőttek. Fiatal életem teljében érek véget. Férfiasságom tündöklő virága örökre elhervad. Gondolnod kéne rám és a végzetemre, Jem bácsi, tényleg kéne.
- Kéne? - kérdezte Zakariás testvér.
Nyilvánvaló volt, hogy valójában mire megy ki a játék.
- Az is végtelenül kedves lenne tőled, ha nem említenéd, hogy láttál engem az Árnypiacon - hízelgett Matthew megnyerő mosolyával és egy kis nyugtalansággal a hangjában.
A Néma testvérek a szabály szerint is menthetetlenül pletykásak - felelte Zakariás testvér. - De miattad kivételt teszek, Matthew.
- Köszi, Jem bácsi! - Matthew átfűzte a karját Jemén. - Látom már, hogy mi ketten jó barátok leszünk.
Az Árnypiac számára ez szörnyű kontraszt lehet, gondolta Jem - itt van ez a ragyogó és boldog fiú, aki gondtalanul karol bele egy Árnyvadászba, aki csuklyát visel és semmi más nem sugárzik belőle, csak sötétség. Matthew szerencsére nem volt tudatában ennek a különbözőségnek.
Úgy hiszem, azok leszünk - mondta Jem.
- Az unokatestvérek, Anna azt mondja, hogy az Árnypiac végtelenül szórakoztató - mesélte Matthew vidáman.- Persze Te is ismered Annát. Ő maga is mindig  végtelenül szórakoztató, és neki van a legjobb ízlése a mellények terén egész Londonban. Találkoztam néhány nagyon is elfogadható tündérrel, akik meghívtak, és gondoltam, jövök, és megnézem a saját szememmel.

Nincsenek megjegyzések