Breaking News

YA regényt írnak a Marvel Lokijáról! Sőt, egy egész trilógia érkezik!

A kint nagyon népszerű, ám nálunk még egy kicsit magára várató The Gentleman's Guide to Vice and Virtue szerzője, Mackenzi Lee összefogott a Marvellel, hogy egy újabb szuperhősös YA széria szülessen.

Bizonyára sokan emlékeznek a DC hasonló projektjére, amiről írtam is korábban. Akkor többek között Batman, Macskanő és Wonder Woman YA történeteit olvashattuk (és olvashatjuk, hiszen még nincs vége), olyan szerzőktől, mint Marie Lu és Sarah J. Maas.

A Marvel sorozat három kötetből áll majd, és egy csak egy szerzője lesz, a már említett Mackenzi Lee - ám ők visznek egy csavart a sztoriba. Nem legnépszerűbb szuperhőseiket helyezik a középpontba, hanem a legnépszerűbb anti-hőseiket.

És azt hiszem, sokan fognak örülni, ha meghallják, ki lesz az első kötet főszereplője: Loki!



Igaz, egy dolog nagy eséllyel megosztó lesz a rajongók körében, ellenben az LMBT közösség örülhet. Loki a kötetben - ahogy a képregényekben és az eredeti mitológiában is - pánszexuális alakváltó lesz, aki sosem rest egy kis zűrzavart kavarni.

Az írónő maga Twitteren írt erről: "Először is ideje, hogy az LMBT közösség képviseltesse magát a szuperhősök világában. Másodszor, a képregényekben Loki nőként születik újjá, és női kifejezéseket használ, és gyakran jelenik meg női karakterek, például a Skarlát boszorkány vagy épp Lady Siff alakjában. Odin úgy hivatkozik rá, mint "a gyermekem, aki mindkettő"."




Loki pánszexualitásának híre elég nagy port kavart, az írónő a saját tweetje szerint sorban kapja a homofób megnyilvánulásokat.





Az egyelőre cím nélküli Loki kaland várhatóan 2019 tavaszán jelenhet meg.

3 megjegyzés:

  1. Miért anélkül, hogy ne csinálna, beteges hajlamú karaktert, anélkül nem lehet izgalmas történetet írni, esetleg új cselekményt is alkotni? Értem, hogy most a filmiparban, meg a Marvelnél, ez a menő, de azért, Lokiban, mint karakterben sokkal több lehetőség rejlik, mint hogy a "pánszexualitása" legyen a kiinduló pont. Ott van pl. az alvilágra gyakorolt hatása, egyáltalán, az Asgardi uralkodói házban betöltött szerepe. Viszonya, a vér szerinti apjához, vagy akár a Marvel filmekben jelentkező űr, a Thor és Boszúállók közt lévő hézag. De hogy jövök én ahhoz, kis amatőr író, hogy szembeszálljak a Marvellel? Csak örülnék, ha végre tényleg, igazán izgalmas történeteket olvasnék, látnék, amit nem lehet kikövetkeztetni, és nem lenne sablonos. Belehalnának a Marvelnél, ha nem lennének, annyira primitív megoldások, mint a Végtelen háborúban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, kis amatőr író. Szívesen olvasnék tőled, persze ha van konkrétan Lokival kapcsolatban történeted. Nagy rajongója vagyok, mint a marveles, mind a "mitológiás" Lokinak, és írok is róla.

      Törlés
  2. Az első kötet meg van. Várom a másik kettőt, és hogy kiadják lefordítva.

    VálaszTörlés