Breaking News

Egy sor könyvadaptáció a Golden Globe jelöltek között - Tizenhárom okom volt, Outlander és még...

Nem tudom, miért, de imádom nézni a filmes díjátadókat, így a Golden Globe és az Oscar nálam elmaradhatatlan része az évnek.

Természetesen a könyvek felé húz a szívem, így mindig figyelem azt is, milyen könyvekből készült filmek kaptak jelöléseket, különösen, ha én magam is szeretem őket. 



Idén a legnagyobb diadalmenete a Golden Globe jelöléseknél is a Hatalmas kis hazugságok sorozatnak van, hat jelölést is bezsebeltek, ráadásul a fő kategóriákban: a legjobb sorozat, a legjobb női főszereplő és a legjobb női mellékszereplő kategóriákban is kaptak jelöléseket, utóbbi kettőben rögtön kettőt-kettőt, illetve Alexander Skarsgard is megkapta a maga jelölését a legjobb férfi mellékszereplő versenyben. (Természetesen a limitált drámai sorozatokra vonatkozóan.)

Ha nem is szorosan, de ezt követi a szintén nagy szakmai és közönségsikert aratott A szolgálólány meséje sorozat, amit a legjobb drámai sorozat, a legjobb női főszerep és a legjobb női mellékszerep kategóriákban is jelölték. 

Egyébként versenyben lesz több könyvadaptációval is. Szintén a legjobb drámai sorozatra jelölték a Trónok harcát, ami meglepő módon idén csak ezt az egy jelölést zsebelte be, és itt is elég nagy a verseny. 

Szintén nagy adaptációs verseny lesz a legjobb női főszerelplő drámasorozatban kategóriában: Elizabeth Moss mellett jelölt Caitriona Balfe az Outlanderrel is. Bevallom őszintén, azt hiszem, A szolgálólány meséje mellett kevés esélye van, bár most már nagyon kijárna ennek a sorozatnak, hogy kapjon díjakat, és ugyanez igaz a színészi teljesítményekre is. 
Kisebb meglepetésként itt van a kategóriában még Katherine Langford is a megoszót Tizenhárom okom volt sorozattal.

A filmek mezőnyében sem szabad megfeledkezni az adaptációkról, két jelölést is kapott a Ferdinand, egy Amerikában népszerű mesekönyv animációs változata. 

Nincsenek megjegyzések