Breaking News

Audrey Carlan: Október ​– November – December {Értékelés + Nyereményjáték}

Audrey Carlan: Október ​– November – December

A blogturnéról




A Calendar Girl sorozat utolsó könyve is megjelent magyarul. Mia sűrű és izgalmas éven van túl, mi pedig hónapról hónapra izgulhattunk érte. Az utolsó 3 hónapja is szenvedélyesre és izgalmasra sikeredett, tartsatok velünk  a 4. rész turnéján az állomásokon beszámolunk róla.

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám: 474
Fordító: Farkas Melinda
ISBN: 9789633109014
Sorozat: Calendar Girl 10-12.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,01)
Megrendelési link
Mia Saunders tizenkét hónapos utazása Hollywoodba, New York Citybe és végül Aspenbe repíti.
Októberben Mia új életet kezd, és egy híres, naponta jelentkező tévéműsorban lesz háziasszonya az Élő Szépség betétnek. Párja még a fogság utóhatásaival küzd, de szerencsére közös erővel leküzdik a démonokat.
Ezután New Yorkba utazik, ahol a háláról forgat. Minden álma valóra válni látszik… kivéve egyet.
Decemberben az álomszerű Aspenben találja magát, ahol egy helyi művészről készít kisfilmet, meglehetősen egyedi körülmények között.
Kedves olvasó, készülj, mert Mia kalandja a várva várt végéhez közeledik!
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

Az első mondat:


"Csend."

Véleményem


Végére ért a történet, ami nagy eséllyel így is hosszabbra nyúlt, mint feltétlenül szükséges lett volna. Amit bizton állíthatok: az írónő minden szálat elvarrt, amit el kellett varrnia. De tényleg... ha bárkiben bármilyen kérdés maradt, arra választ kapunk. Lezárja Mia családi életének minden szálát, de tényleg mindent. Nem szeretnék spoilerezni, mert ha valamit meglebegtetnék, már odalenne a meglepetés. Mármint... a dolog kitalálható, amint az első nyomot megkapjuk, ezzel együtt az első nyom azért meglepő, még ha "ja, persze" érzéssel is párosul.

És amikor azt mondom, hogy minden szálat lezár az írónő, tényleg mindenre gondolok. A sorozat rengeteg mellékszereplőt vonultat fel, Mia munkájának köszönhetően egy sor pasast, és azok csatolmányait ismerhettük meg. Elég rendhagyó módon az epilógus után kapunk szemelvényeket minden szereplőről, amelyekben néhány mondatban megismerhetjük, mi lett a szereplők sorsa. Jókat mosolyogtam rajtuk, még ha némelyik meg is lepett.

Egyébként ha összességében nézem, ez a kötet eléggé kakukktojás. A sorozat elve ugyebár az volt, vagy legalábbis annak tűnt eleinte, hogy Mia minden hónapban más pasinál lesz eszkort. Persze a pasik töménysége mellett nem különösebben bánom, hogy nem jutottunk el a tizenkettőig, és várható is volt, hogy a tartozás rendezése után már nem ez vár ránk az utolsó három hónapban, ezzel együtt viszont furcsa volt, hogy az a fajta kalandosság és merészség, ami az első néhány kötetet jellemezte, ebből már hiányzott. Nekem legalábbis hiányzott, még azzal együtt is, hogy vártam, hogy ne legyen több pasi, mert eléggé problémásnak éreztem, hogy az első az igazi, Mia mégis ennyi mindenkin végigmegy... 

Mindenesetre a hónapok szerinti felosztás maradt itt is, még ha túl nagy jelentősége nem is volt. 

Mia ebben a történetben elindul a happy endje útján. Ahogy már említettem, ennek során azért lesz egy-két családi fordulat, de alapjáraton Wesszel tölt sok időt, a családjával és elindítja a karrierjét - ami már túlmutat az eszkortságon. Ezügyben sem kezdtek el spoilerezni, elég sok leírást kapunk róla, és érdekes munka is. Ezzel együtt bevallom, kicsit lapos maradt nekem ez is, meg Wes szála is. 

A sorozat utolsó kötete annyira ráfeszül a happy endre, hogy ebből nem is tud kilépni szerintem. Mivel már együtt van a párosunk, a bűnözős szálat meg letudtuk, igazán nagy tétje semminek sincs, csak szépen, lassan végiglebegünk a szerelmesek mindennapjain. Volt egy-két fontosabb történés, de az ezeket összekötő részek tényleg csak összekötő részek. Elég sok szexszel és szenvelgéssel, és annyira örök szerelmes vallomással, hogy a végére már kezdtem belefulladni a rózsaszínbe. 

Max még mindig üde színfoltja a történetnek, még ha elég sarkított is a végtelenségig védelmező bátyus szerepe, de el kell ismerni, az nagyon jól áll neki. Én is szeretnék egy saját Maxet. 

Összességében azt tudom mondani, hogy nekem egy kissé túl rózsaszín lett a sztori, bár örülök, hogy nem lett több pasi. Ezzel együtt kicsit ambivalens érzéseim vannak, mert a sorozat pikantériáját pont ez adta, és szerintem a három hónap kicsit hosszú volt a plusz izgi miatt. A felbukkanó régi pasiknak nagyon örültem, jókat mosolyogtam rajtuk, és nagyon tetszett, hogy a könyv végén azért csak megtudtuk mindenkiről, mi lett vele.


Nyereményjáték


Most kiderül mennyire ismeritek jól a sorozatot. Minden állomáson egy-egy kérdést találtok az előző részekről. A helyesen válaszolók között az Insomnia Könyvek felajánlásával Audrey Carlan Calendar Girl - Október - November - December 3 példányát sorsoljuk ki.

Melyik hónapban ismerte meg a fiú testvérét Mia?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje 


12.09. Deszy könyvajánlója
12.11. CBooks
12.13. Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések