Breaking News

Cover Crazy - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Original Screenplay

Tegnap ígértem, hogy írok nektek egy Cover Crazy rovatos bejegyzést az új Legendás állatok forgatókönyv borítójáról, és most hozom is!

Az új borítót Miraphora Mina és Eduardo Lima készítették, és ahogy már írtam, tökéletesen passzol az előző borítóhoz - bár újak a színek és természetesen a grafika is csak hasonló, részleteiben azért más. 




A Pottermore oldal és Mina Lima is írt arról, hogy a borító tele van easter eggekkel, ami természetesen már első blikkre is feltűnik, de merüljünk el benne kicsit jobban! 

Mina Lima nyilatkozott is a borítóról az oldalnak: "Az Art Nouveau nagyon erős ebben a filmben. A kosztümök, az építészet, a színek: ez mind olyasmi volt, amit szerettünk volna megjelentetni a borítón. Úgyhogy bár a borító tele van easter eggekkel és rejtett utalásokkal, mind a cirkalmas mintába vannak foglalva, hogy kövessük ennek a stílusnak a hagyományait. A helyszín nagyon fontos ebben a filmben, és az Eiffel-torony olyan ikonikus, hogy adta magát a designhoz. Ami a színt illeti, szerettük volna tartani az aranyos témát, de ahogy a történet egyre sötétebbé válik, behoztuk ezt a fekete sziluettes designt. Az alapszín pedig ennek a korszaknak a jellemzője."

És akkor vágjunk is bele, hogy kinyomozzuk, milyen részletek vannak elrejtve a könyvön!

Kezdjük a betűkkel! Arról már szó esett az interjúban, hogy miért arany színűek, ebbe nem mennék bele. Folytatják azt is, hogy a betűkben elrejtenek a világra vonatkozó utalásokat. Visszatérnek a szörnyes betűk, és emellett a Halál ereklyéire is van utalás: az i a bodzapálca, az ő a kő, az a pedig a köpeny. Ez egyébként nem csak a könyvre jellemző, korábban már írtam róla a filmes beharangozó kapcsán. A többi betű nem igényel különösebb elemzést, úgyhogy térjünk át a grafikára!



A felső részen kissé baljósan világos színnel egy koponyát láthatunk... Nem hiszem, hogy ez különösebbe elemzést igényel.

Viszont láthatunk több legendás lényt is, a cirkalmas részekbe olvasztva itt is, lentebb is: kapunk valami sárkányszerűt, aztán nem maradt el sokak kedvence, a furkász (szeretném felhívni a figyelmet rá, hogy a furkász még aranypénzeket is kapott!), aztán van macska(szerű lény?) és aranyszínben kicsit jobban elrejtve bólintér is. (Apropó - szerintetek a jobb alsó és a bal alsó sarokban mik azok?)

A felső részen érdekes még a Rowling OW-ja alatt látható kis grafika - megmondom őszinén, nem vagyok benne teljesen biztos, ez mit szeretne jelenteni - a toll és az írás szépen összekapcsolódik, de a bal oldali rész kész rejtély. Nektek van tippetek?



Ennél lejjebb haladva van két érdekes utalás is Nicholas Flamelre - arról már írtam korábban, hogy ő fel fog bukkanni a filmben.

Egyrészt a minta közepén, a búra alatt szerintem az a bölcsek köve lehet - jobb oldalon pedig egy lakat lóg az NF monogrammal, ami minden bizonnyal Nicholas Flamelre utal.

A bal oldalon is lóg valami a lakathoz hasonlóan, aminek minden bizonnyal van jelentősége - de bevallom, így első blikkre nem tudom megtippelni, mi lehet az. 

Lejjebb haladva ott van az a bizonyos Eiffel-torony, amiről már az interjúban is beszéltek, szerintem nagyon szépen passzintották bele a designba. 

Még egy kicsit lentebb a grafika két oldalán egy-egy arcot is észrevehetünk, szintén rejtély számomra, mi a jelentősége - de biztosan van neki. (Nekem kicsit görög mitológiás érzésem van tőle.)

Emellett a két macskalak között konkrétan is megjelenik a Halál ereklyéi szimbólum, már nem is szétszedve, mint a betűkben, hanem együtt, hangsúlyosan és teljesen egyértelműen. Ráadásul a bodzapálca itt is kicsit hangsúlyosabb, mint ahogyan a betűk között is az a legdíszesebb, kíváncsi vagyok, ennek a ténynek van-e jelentősége. (Szerintem igen, mert ha minden igaz, a bodzapálca fel fog bukkanni, míg a többi Halál ereklyéi tárgy valószínűleg nem.)





Ti mit gondoltok? Mik lehetnek a rejtélyes elemek és mit jelenthetnek?

1 megjegyzés:

  1. Halihó!
    Hű, nagyon jó meglátásaid vannak, sok mindent nem is láttam meg, amit felsoroltál.
    De azért van néhány teóriám, amik lehet, hogy hülyeségek, de azért megosztom, mert miért ne?!..
    Szóval, haladok fentről. Nekem az a koponya nagyon hasonlít a Sötét Jegyre, bár lehet, hogy csak belelátok dolgokat, de nekem ez kicsit fontosabbnak tűnik, mint egy egyszerű koponya. Mármint, mi az a kanyargós cucc körülötte? Illetve, ha megfigyeled, kicsit úgy néz ki, mintha meg lenne lékelve.
    Arról az OW alatt lévő szimbólumról: utánanéztem, és ez lehet egy triquetra, ami a kereszténységben a szentháromság szimbóluma, vagy valami ősi kelta cucc, vagy lehet, hogy valami mágikus jelkép, de egy dolog szerintem biztos: három, szorosan összefűződő dologra utalhat (talán a Halál Ereklyéi? Vagy a borítón gyanúsan egy sorban lévő koponya-Bölcsek Köve-Halál Ereklyéi hármas?).
    Bár nem vagy túl nagy legendás állatok szakértő, de ott a sarkány alatt az nem egy tesztrál? (De amúgy lehet, hogy egy szárnyas hal:D)

    Aztán ott a lenti részen: a lakattal átellenben függő valami nem lehet egy kulcs? Ez a lakatról jutott eszembe, mert hátha a lakat kinyitása egy fontos momentum lesz, ami a Bölcsek kövének megtalálásához vezet.
    Ami furcsa még nekem, az a Halál Ereklyéinek szimbóluma, ugyanis a Bodza pálca fordítva van, mint a megszokott, fölfelé mutató pálca.
    Aztán kicsit megpróbáltam más perspektívából nézni, és ott az alsó rész (az egész utolsó kép) gyanúsan hasonlít valamilyen állatra, talán arra, ami ott legalul jobb és bal oldalon van?
    Aztán az az Eiffel torony, és alatta a macskás-ábrával, ha egyben nézzük, nekem gyanúsan hasonlít egy palack bájitalra, vagy egy üvegcsére vagy valami ilyesmire.

    A női arcra egy tipp: Pallasz Athéné, aki a bölcsesség istennője... Bölcsek köve... érted az összefüggést, nem?:D

    Hát, asszem' ennyi.
    Köszi a bejegyzést még egyszer!:)
    -A

    Úristen, amúgy milyen gyönyörű ez a borító?! ��

    VálaszTörlés